Bucharest Food Festival: 24-26 septembrie 2010

Postat in Articole
A patra editia a Bucharest Food Festival si-a deschis portile azi. Desigur ca nu am rezistat tentatiei si am dat o raita sa vad ce se intampla si cine cu ce bunatati se prezinta la festival.

Vreti sa va pun la curent cu tot ce-i bun si interesant pe acolo? Ia sa vedem daca reusesc sa va tentez cu ceva!

In primul rand, din ce am gasit pe site-ul oficial al BFF, "evenimentul de anul acesta este parte a proiectului european Open Days, care apartine Comisiei Europene si are ca tema “Unitate prin diversitate“, iar ca subtema “Meniul European” urmarind ideea de a prezenta publicului cat mai multe produse alimentare specifice fiecarui stat european in parte." Interesant, nu?

Locatie: parcul Tineretului, intrarea de langa Bulevardul Sincai, langa liceul cu acelasi nume.

Pozitionare in parc: imediat cum ai intrat in parc, ai sa vezi un cort alb, foarte mare. In plus, fumul alb si mirosul inconfundabil de mici si carne fripta pe gratar te vor face sa gasesti repede drumul.

Cum intri in perimetrul festivalului vei da de niste mese lungi la care poti manca in voie gratar si alte bunatati. Mesele sunt cam putine, as zice eu, asa ca daca va fi prea aglomerat traverseaza cortul alb (zona verde din poza) si, la cealalta iesire, cea de langa scena unde sunt demonstratiile culinare, vei vedea ca mai sunt cateva randuri de mese, unde nu e asa mare inghesuiala. In aceasta parte, minusul este ca nu vei gasi gratare la fel de bune. Pretul aproximativ pentru o gustare din aceasta zona: 20 lei am dat pe un carnat alb german, doi mici, o frigaruie de pui, mustar, muraturi si paine.

Kürt?s kalács gasesti la pretul de 12 lei/ bucata.

Tocanita de vacuta si Gulas unguresc gasesti la primul rand de scaune la pretul de 15 lei, respectiv 10 lei portia. 

Carnati taranesti - 40 lei/ kilogramul

Scovergi cu zahar - 3 lei/ bucata

Sarmalute la cazan cu mamaliguta si ardei iute - 10 lei portia (4 sarmalute are o portie)


Mezeluri fara e-uri si conservanti. Gusta si te vei convinge de diferenta. Preturile sunt putin cam piperate aici, dar avand in vedere calitatea produselor, merita 100%.


M-au cucerit iremediabil:

Standul celor de la Lusitana, reprezentantii Portugaliei, de unde poti cumpara dulciuri absolut delicioase, cum ar fi:  Pastel de nata, Torturi de ciocolata sau cu mousse de fructe (60 lei/ kg), Prajitura cu orez, Gogosi portugheze cu delicioasa umplutura de dovleac (foarte bune!), paine de diverse tipuri etc.

Arata foarte bine Paella Valenciana la 15 lei portia, pregatita de cei de la restaurantul Aioli.

Standul cu bunatati din Tara Fagarasului:  dulceturi de toate felurile, siropuri naturale (cel de soc are o mireasma si un gust deosebit)/ 10 lei sticla. La 250 ml de apa se pune 30 ml de sirop si obtii o bunatate de suc natural. Tot aici mai gasesti pastrav afumat, branza  de burduf, branza fermentata si alte sortimente.

Italia este reprezentata de o multime de aperitive care mai de care mai apetisante si mai scumpe. Mi s-a parut ok ca si raport caliate/ cantitate/ pret:  File de ansoa la 50 lei/ borcan 500 g; Pateu de anghinare 15 lei/ borcan de 250 g; Tipurile de branza gen Parmezan Parmigiano Reggiano si Pecorino sunt cam la acelasi pret ca in supermarketuri.
Tot aici, ai aperitive delicioase: masline verzi, masline rosii, anghinare marinate, ardei rosii iuti umpluti cu branza, rosii uscate etc. Nu va spun la ce pret erau pe kg, ca sa nu va descurajez total.

Vinuri excelente de la Vinarte. Nu era singura casa de vinuri fine romanesti prezenta, dar chiar nu mai stiu cum se chema cealalta.

La Stupina, standul cu produse din miere, am gasit cele mai neasteptate combinatii cum ar fi miere cu catina sau miere cu goji, la 15 lei/ borcanul.

Ah, mai e nevoie de amintesc de Chocolat? Au fost prezenti la toate editiile si nu puteau sa lipseasca acum. La standul lor, primul de la intrarea in cort, gasesti cele mai bune prajituri din lume: eclere cu ciocolata, bezele gigant, tarte cu fructe, tarta cu ciocolata, checuri apetisante, creme brulee, mousse-uri din cele mai fine ...etc.

Raiul papilelor gustative aici este. Aici si la Lusitana. Dar parca mai mult aici, la Chocolat... cel putin pentru mine. :) 

PS: intrarea este libera!

Postat la: 25-09-2010 de admin
Scor: 5 din 3 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 articole

Postul Pastelui 2014: Challenge Accepted!

40 de zile de post. Pare o perioada interminabila. Desi...

Luna cadourilor incepe cu un dar pentru inima

Sarbatorile de iarna ocupa un loc special in sufletul...

Uleiul aruncat la chiuveta este gunoiul de sub pres!

Poate ca nu stiai, dar un litru de ulei alimentar uzat...

Cele mai frumoase spatii de design din Bucuresti le gasesti prin Lovely Design Hub

Viata e prea scurta ca sa nu incercam macar un lucru nou...

De Mos Nicolae imi doresc sa merg la Fire of Anatolia

6 decembrie 2013. Bomboane, dulciuri, portocale sau...