De unde cumparam carne de miel pentru sarbatorile de Pasti?

Postat in Articole
Pentru ca Pastele se apropie cu pasi rapizi si mielul e nelipsit din meniu, am dat o tura prin piete si supermarketuri sa vad ce oferte de nerefuzat ne-au pregatit. Curiosi sa aflati preturi?
1. Am inceput cu o macelarie in apropiere de Dristor, Al-Imam, unde spre surprinderea mea nu am gasit miel de niciun fel. Era ora trei dupa-amiaza. Am intrebat-o pe vanzatoare daca au ceva de miel. A zis ca da, dar mai tarziu o sa aranjeze vitrina. Hey, my fault, am ajuns eu prea devreme.

In rest, aceleasi lucruri ca in alte macelarii turcesti: linte, naut, masline verzi naturale, broad beans uscate, usturoi murat etc.

2. Billa - in galantare nu erau decat 3 casolete de miel de unde puteai alege: miel cap + pulpa la 1,936 g si la pretul de 52 lei SAU spata + piept cu os de miel - in jur de 1,542g la pretul de 41,62 lei. Producator: Dustin
Pot sa spun ca arata bine carnea de miel, frumos sigilata si ambalata. Da, as cumpara de la ei.

Off topic: ce am mai vazut la Billa, la cel mai accesibil pret ever in RO, sunt puisorii aia mici galbeni (Yellow Coquelet) la 18.49 lei (erau la promotie de la 21.99 lei). Dar, oricum e good deal, daca te gandesti ca aceiasi puisori sunt la Mega Image la 25 de lei.


3. Mega Image - posterior miel cu cap si organe 30.99 lei/ kg, astfel ca o punga ce cantarea 2,148 grame era la pretul de 66.57 lei. Producator: Integra.

Ei bine, nu m-a atras in niciun fel mielul de aici. Era pur si simplu pus intr-o punga, legat cu scotch si pus in vitrina. Putea sa fie si un caine mort in punga ca tot nu mi-as fi dat seama: era tot mozolit de sange. Am insistat sa-i dau o sansa si l-am luat sa ma uit la el. Ah, cine m-a pus sa fac asta, punga era lipicioasa si sub punga si putin sange. L-am lasat jos in secunda doi si mi-am scos servetelul sa ma sterg pe mana. Sorry guys, in mod normal va sunt client fidel, dar this time, no way. In primul rand, pentru ca nu vad ce cumpar!

La raionul de congelate mai avea si drob de miel, produs tot de Integra, tocmai bun de pus la cuptor la 210 grade timp de 100 minute (asa scria pe ambalaj).

Si nu pot sa inchei fara sa spun ca in timp ce imi notam in carnetel preturile a venit un angajat sa ma intrebe ce fac. I-am explicat si i-am zis sa ma duca la cel ce l-a pus sa ma intrebe asta ca sa-l lamuresc. Si uite asa am ajuns la o angajata care, dupa ce i-am spus ce fac si de ce, mi-a spus ca ei nu sunt de acord si sa tin minte preturile, sa nu mi le mai notez! :)) Deci, sa tineti minte, nu aveti voie sa notati nimic in magazinele Mega Image, daca vreti sa retineti un pret trebuie sa-l tineti minte. Ma intreb ce reactie ar fi avut daca i-as fi zis ca vreau sa pozez mielul? Probabil m-ar fi dat afara din magazin! 
Let's move on, ca avem multe alte optiuni.


4. Piata Obor - are cel mai bun pret de pana acum: 23.99 lei/kg.

Am fost in cladirea nou renovata despre care auzisem numai vorbe bune, dar  in care nu prea credeam, pentru ca stiam prea bine fosta piata.

Am ramas placut surprinsa: curat, oarecum civilizat, legume aratoase. O prima impresie buna. Urc scarile rulante la etaj si a doua surpriza placuta. Standuri de la producatori, preturi ok si carne la fel de ok.

Macelaria traditionala Comolex Lux, parteneri ai producatorilor de mezeluri Ana si Cornel, era plina cu produse din carne de miel.  Aveau si ied si miel, la acelasi pret. O jumatate de ied cantarea circa 3,300 grame, iar una de miel undeva la 4,300 g. Mielul se vindea si intreg si jumatate si separat. Arata bine, totul era la vedere, macelarii iti transau carnea daca vroiai. A fost ok, as cumpara de la ei.

Daca ajungeti aici, e musai sa treceti pe la magazinul cu condimente, cum urci scarile rulante, in stanga. E foarte bine aprovizionat. In plus, la capitolul masline, am vazut preturi super bune. Ex: masline verzi naturale la 13-14 lei/kg. Good deal, I say!

5. La Kaufland Obor am gasit urmatoarele preturi: carcasa intreaga 27.99 lei/kg, sfert de miel anterior 28.59 lei/kg, sfert de miel posterior 28.99 lei/kg. Si organe la 29.99 lei. Producator: Kravys

Practic in vitrina aveau doar carcasa de miel cu pulpa anterioara, jumatate de carcasa, coaste de miel si capete. Ok ambalat, fara pic de sange. Am doar un mic amendament: unele bucati erau prea mult infasurate in folie si nu-ti dadeai seama prea bine cum arata si cata carne are. Anul trecut de la ei am luat miel si a fost foarte ok, am fost multumita.

Daca ajungi la Kaufland, nu rata ardeii rosii mici picanti umpluti cu branza Florini la 5.69 lei/kg sau anghinarele in ulei la 6.29 lei/kg. Ambele pot fi niste aperitive grozave pentru masa de Pasti. Sau pentru orice alta sarbatoare/ petrecere.


6. Macelarie turceasca pe Mosilor, langa magazinul Rebelle. Pret miel - 26 lei/kg. Nu ai prea multe optiuni pentru ca mielul se vinde ori jumatate ori intreg. Jumatate de miel are mai bine de 4 kg, deci pregateste minim 100 lei daca ajungi aici.

Stiam de ceva timp macelaria si are marinate de pui si de vita foarte bune, cu legume si condimente. Nu foarte picante, dar excelente la gust. In plus, de fiecare data cand ajung aici cumpar si un suc de mango la cutie la 6-7 lei.

7. Am ajuns la Carrefour Unirii candva in jurul orei 8 seara si nu am mai vazut in vitrina decat un miel intins pe doua galantare la pretul de 28.49 lei/kg si o doamna care le acuza pe vanzatoare, in cel mai isteric mod posibil, ca scot carnea pe sub mana, o duc in spate si o pastreaza pentru ele/ prieteni/ oricine altcineva numai nu o dau ei.

Clar au fost mai multe produse din miel disponibile la vanzare, pentru ca se vedeau cartonasele din plastic cu preturile, dar la ora respectiva nu mai aveai asa multe optiuni. Asadar, daca iti faci cumparaturile la Carrefour, ai grija sa ajungi dupa-amiaza ca sa ai de unde alege.

Cele de mai sus s-au intamplat miercuri, 11 aprilie, 2012. Urmeaza tura doi pe 12 aprilie, asa ca stay tuned!

ZIUA II

8. La Auchan pulpa de miel am gasit-o la pretul de 39.99 lei/kg. Spata de miel la 37.99 lei/kg, iar cotletele la 36.99 lei/kg.

Mai convenabil ar fi sa iei o jumatate de miel sau chiar unul intreg. In acest caz pretul pe kilogram este de 28.99 lei. O jumatate de miel costa in jur de 100 lei si unul intreg intre 200 si 260 lei, in functie de gramaj.

Ambalat frumos si curat, vezi exact ce cumperi. In plus, daca ajungi in Auchan, rezerva-ti o parte de buget pentru bere. Aici au cele mai multe sortimente de beri belgiene si nemtesti, foarte bune si la preturi rezonabile.

PS: fetelor le recomand berea cu ghimbir! E o nebunie!

9. Macelarie turceasca Cutitul de Aur pe strada Ritmului la numarul 2, in apropiere de Pantelimon.

Recunosc, una din macelariile mele preferate. Aici gasesc tot timpul carne proaspata, tot felul de marinate, adane , frigarui de vita si alte bunatati pentru carnivori.

Pulpa de miel era la 39 lei/kg;  am rugat vanzatoarea sa-mi cantareasca o bucata si venea in jur de 48 lei.

Spata, partea din fata a mielului, era la 35 lei/kg, iar o bucata medie ca marime costa circa 35 de lei. In plus, mi-au mai facut cu ochiul pastrama de oaie (parca la 45 lei/kg) si coastele de miel.

Anul trecut am luat de aici coaste de miel (IN POZA) si au fost geniale pe gratar! Nu uita: dupa ce alegi carnea roaga-i sa iti si separe coastele si sa le condimenteze.  Eu cred ca mai repet figura cu coastele de miel pe gratar si anul asta, ca prea au fost bune!

Mai gasesti aici tot felul de alte produse turcesti, incepand de la ayran pana la naut sau foi de placinta. Nici maslinele nu sunt de ignorat. Bonus, cumpara si o pasta de ardei iute, putin spicy, cu nuci. O gasesti la 8 lei intr-un recipient mic de plastic. Intreaba de ea ca stiu ei despre ce vorbesti.


10. Macelaria turceasca Kasap Efendi langa restaurantul Golden Kebap, pe Pantelimon la nr. 89.  A doua macelarie turceasca din Bucuresti la care sunt client fidel, aproape mai des decat la Cutitul de Aur.

Carnea de miel spata o gasesti la 35 lei/kg, o bucata medie costa in jur de 30 de lei. Pulpa de miel este la 39 de lei/kg si o bucata ajunge la 60 de lei.

Adana, mici turcesti, carne de vita, frigarui de vita si multe altele, le gasesti aici tot timpul proaspete. Naut, linte, bulgur fin sau mai mare, kataif, rahat turcesc, sos de rodie, tahini, masline verzi marinate cu lamaie si coriandru (32 lei/kg) si multe alte bunatati. Si cand spun asta ma refer la frigiderul mare amplasat in dreapta, imediat cum intri, plin cu branzeturi, iaurt etc. Not to miss!


11. Am incheiat seara cu o vizita in Cora. Spata de oaie 29.99 lei/kg. Pastrama de miel, o bucata de 300 de grame era la 17 lei.
Pulpa de miel fara os era nici mai mult nici mai putin de 44.99 lei/ kg. Spata de miel era ceva mai accesibila la 39.99 lei. Mai aveau si coaste, gat de miel, si organe.

Si aici, la fel ca la Auchan, bucatile de miel erau ambalate separat, aratau bine si, in functie de partea de miel de unde proveneau, pretul pe kilogram diferea.   Mai convenabil este sa iei un miel intreg sau o jumatate = 29.99lei/kg.


Concluzii dupa doua zile de umblat:
- atunci cand alegi o bucata de miel, uita-te bine la ce parte alegi si la ce pret este kilogramul, in special in supermarketuri!

- spata de miel este partea din fata, pulpa este partea din spate. Cea din urma are mai multa carne, asa ca e recomandat sa cumperi pulpa.

- Pana la urma, cel mai mult mi-au placut macelariile de cartier si Piata Obor (cel mai accesibil miel). Plus ca daca tot esti la Obor, poti sa-ti iei si restul legumelor la preturi bune - si Slava Domnului aici chiar ai de unde alege produse proaspete!

Acestea fiind spuse, succes & rabdare la cumparaturi!


Postat la: 12-04-2012 de admin
Scor: 5 din 1 vot

Comentarii (1)

Zina a spus la 29-12-2012 16:15
Excelent articol! Multumesc pentru ajutor ;)
<<   1    >>
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 articole

Postul Pastelui 2014: Challenge Accepted!

40 de zile de post. Pare o perioada interminabila. Desi...

Luna cadourilor incepe cu un dar pentru inima

Sarbatorile de iarna ocupa un loc special in sufletul...

Uleiul aruncat la chiuveta este gunoiul de sub pres!

Poate ca nu stiai, dar un litru de ulei alimentar uzat...

Cele mai frumoase spatii de design din Bucuresti le gasesti prin Lovely Design Hub

Viata e prea scurta ca sa nu incercam macar un lucru nou...

De Mos Nicolae imi doresc sa merg la Fire of Anatolia

6 decembrie 2013. Bomboane, dulciuri, portocale sau...