Hai la Padina Fest in perioada 1-5 august

Postat in Articole
Padina Fest, un festival montan ce imbina cu succes aventura, muntele si muzica, isi deschide portile pentru cea de-a 3-a editie intre 1 si 5 August pe Platoul Lunca Padinii din Muntii Bucegi si ii asteapta pe toti cei care doresc sa se alature miscarii intr-un cadru organizat in care respectul pentru natura este pe primul loc.
Padina Fest pune un deosebit accent pe sport si miscare in aer liber organizand trei maratoane si are ca obiectiv principal protejarea naturii si ridicarea educatiei montane.

Cei pasionati de ciclism vor avea ocazia de a explora Parcul Natural Bucegi cu traseele incredibile din zona in cadrul Maratonului Bucegilor, un maraton de MTB cross courty, intr-un cadru spectaculos, la o altitudine de pana la 2000 metri. Traseul, de aproximativ 40 km cu o diferenta de nivel de 1000 metri, va avea startul pe platoul Lunca Padinii si va trece pe langa numeroase obiective turistice: Lacul Bolboci, saua Dichiului, Valea Dorului, Piatra Arsa, Babele, Cerdacul si Pestera.

Noutatea acestei editii o constituie organizarea intrecerii sportive Provocarea Bucegilor, un maraton de alergare exclusiv pe carari de munte. Traseul, urmarind doar zonele marcate din Bucegi, are 40,3 kilometri si 2444 metri diferenta de nivel pozitiva. Cei care doresc sa incerce ceva diferit pot opta pentru o cursa mai scurta si nou folosita in Romania, o cursa de tipul „Hit the Top up and down challenge”. Directia Omu (16,95 kilometri, 1281 metri diferenta de nivel pozitiva) presupune atingerea varfului Omu, cel mai inalt varf din masivul Bucegi, si intoarcerea la start/finish pentru terminarea cursei.

Din dorinta de a imbina sportul cu protejarea naturii, Padina Fest lanseaza miscarea “La Padina Fest cucereste un munte!”, initiativa menita sa incurajeze participantii sa vina la festival fie pe traseele montane deja amenajate, fie pe bicicleta. in acest sens sunt puse la dispozitie toate informatiile necesare pe site-ul festivalului.

Alte activitati sportive ce vor avea loc la festival sunt cele din aria alpinismului: tiroliana, rapel, catarare, drumetii montane si multe alte surprize care vor ridica adrenalina participantilor la cote maxime. Aventura si miscarea vor fi insotite de momente de refacere si sesiuni de EcoRelax cu metode practice de relaxare si meditatie care ofera participantului alternative armonioase pentru eliberarea de stres, echilibru mental si exercitii fizice utile corpului si spiritului. in cadrul acestor sesiuni se vor prezenta tehnici de Tai Chi, Qui Gong si pranayama (exercitii de respiratie).

Daca pe timpul celor cinci zile de festival participantii vor avea ocazia de a lua parte la workshopuri diverse, se vor destinde in zona de relaxare cu hamace special amenajate si vor putea urmari filme dintre cele mai diverse, serile vor fi animate de concerte ale unor trupe consecrate precum si trupe debutante care promit un show de exceptie. Vita de Vie, Suie Paparude, Steelborn, OCS, Kumm, Emeric Imre sunt doar cateva dintre formatiile care vor urca pe scena festivalului. Mai mult, anul acesta seria concertelor se intinde si pe seara de duminica.

Mai multe informatii gasesti pe pagina oficiala a evenimentului: padinafest.ro
Postat la: 22-07-2012 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 articole

Postul Pastelui 2014: Challenge Accepted!

40 de zile de post. Pare o perioada interminabila. Desi...

Luna cadourilor incepe cu un dar pentru inima

Sarbatorile de iarna ocupa un loc special in sufletul...

Uleiul aruncat la chiuveta este gunoiul de sub pres!

Poate ca nu stiai, dar un litru de ulei alimentar uzat...

Cele mai frumoase spatii de design din Bucuresti le gasesti prin Lovely Design Hub

Viata e prea scurta ca sa nu incercam macar un lucru nou...

De Mos Nicolae imi doresc sa merg la Fire of Anatolia

6 decembrie 2013. Bomboane, dulciuri, portocale sau...