Baba Ghanoush = cea mai buna salata de vinete coapte


Ingrediente:
- 2-3 vinete mari- 1 ceapa mare
- 2 rosii medii
- 4-5 linguri ulei de masline
- sucul de la 1/2 de lamaie
- suc de rodie
- patrunjel
- boabele de la 1/2 de rodie
- sare
- piper alb (optional)
Mod de preparare
1. Vinetele se coc pe tavita de tabla, pe aragaz. Se decojesc, se sareaza si se lasa la scurs intre 15-30 de minute pe un tocator usor inclinat.
2. Cat timp vinetele se odihnesc, taie ceapa solzisori mici, finuti. Daca vrei sa mai iei din iutimea cepei, dupa ce o tai o poti lasa 5 minute in apa rece. Intre timp decojeste si rosiile, indeparteaza semintele si taie-le cubulete.
3. Se bat vinetele pe un tocator de lemn, pana ajung la consistenta dorita. Eu prefer vinetele tocate grosier, asa ca nu le bat pana se fac piure.
4. Amesteca vinetele tocate cu ceapa si cu rosiile cubulete. Stoarce si zeama de la jumatate de lamaie si mai ajusteaza cantitatea de sare, daca mai este nevoie. Nici putin piper alb nu strica sa pui.
5. Adauga ulei de masline, circa 4-5 linguri, si amesteca. Aranjeaza salata de vinete intr-un bol si stropeste din belsug cu sirop de rodie si putin ulei de masline. O ploaie de patrunjel tocat si o mana de boabe de rodie sunt tot ce mai lipsesc.
Este geniala cu lipie calda cu susan!
Postat la: 24-02-2012 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (0)