Baba Ghanoush = cea mai buna salata de vinete coapte

Postat in Aperitive , Salate
Ador reteta asta de preparare a vinetelor! Este pur si simplu geniala si irezistibila. Este de ajuns sa o faci o singura data si te vei indragosti iremediabil de ea.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 4
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 00 minute

Ingrediente:

- 2-3 vinete mari
- 1 ceapa mare
- 2 rosii medii
- 4-5 linguri ulei de masline
- sucul de la 1/2 de lamaie
- suc de rodie
- patrunjel
- boabele de la 1/2 de rodie
- sare
- piper alb (optional)

Mod de preparare


1. Vinetele se coc pe tavita de tabla, pe aragaz. Se decojesc, se sareaza si se lasa la scurs intre 15-30 de minute pe un tocator usor inclinat.

2. Cat timp vinetele se odihnesc, taie ceapa solzisori mici, finuti. Daca vrei sa mai iei din iutimea cepei, dupa ce o tai o poti lasa 5 minute in apa rece. Intre timp decojeste si rosiile, indeparteaza semintele si taie-le cubulete.

3. Se bat vinetele pe un tocator de lemn, pana ajung la consistenta dorita. Eu prefer vinetele tocate grosier, asa ca nu le bat pana se fac piure.

4. Amesteca vinetele tocate cu ceapa si cu rosiile cubulete. Stoarce si zeama de la jumatate de lamaie si mai ajusteaza cantitatea de sare, daca mai este nevoie. Nici putin piper alb nu strica sa pui.

5. Adauga ulei de masline, circa 4-5 linguri, si amesteca. Aranjeaza salata de vinete intr-un bol si stropeste din belsug cu sirop de rodie si putin ulei de masline. O ploaie de patrunjel tocat si o mana de boabe de rodie sunt tot ce mai lipsesc.

Este geniala cu lipie calda cu susan!
Postat la: 24-02-2012 de admin
Scor: 3.71 din 7 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.