Ciuperci umplute la cuptor


Ingrediente:
- 10 ciuperci champignion (medii spre mari)- o legatura patrunjel
- usturoi
- sare
- piper
- 50g unt
Mod de preparare
1. Da drumul la cuptor la foc mediu. Spala bine ciupercile si rupe coditele. Coditele ciupercilor, usturoiul si patrunjelul se taie foarte fin si se amesteca cele trei ingrediente.
2. Unge tava cu unt si aseaza palariile ciupercilor in tava. Umple fiecare palarioara cu amestecul format mai devreme (ciuperci, patrunjel, usturoi) si asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.
Alternative de umplere: mozzarela, cascaval, branza de burduf sau orice alt tip de branza care se topeste usor.
3. Deasupra fiecarei ciupercute pune putin unt si introdu in cuptorul incins pana cand se fac maronii (intre 12 -20 de minute, in functie de cat de mari sunt ciupercile).
Usor de facut si bune la gust, ciupercutele umplute la cuptor sunt o reteta ideala pentru bucatarii incepatori!

Comentarii (0)