Ciuperci umplute la cuptor

Postat in Aperitive
Iata reteta de baza a ciupercilor umplute la cuptor. O poti upgrada si imbunatatii dupa gust si imaginatie!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 25 minute

Ingrediente:

- 10 ciuperci champignion (medii spre mari)
- o legatura patrunjel
- usturoi
- sare
- piper
- 50g unt

Mod de preparare

1. Da drumul la cuptor la foc mediu. Spala bine ciupercile si rupe coditele. Coditele ciupercilor, usturoiul si patrunjelul se taie foarte fin si se amesteca cele trei ingrediente.

2. Unge tava cu unt si aseaza palariile ciupercilor in tava. Umple fiecare palarioara cu amestecul format mai devreme (ciuperci, patrunjel, usturoi) si asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

Alternative de umplere: mozzarela, cascaval, branza de burduf sau orice alt tip de branza care se topeste usor.

3. Deasupra fiecarei ciupercute pune putin unt si introdu in cuptorul incins pana cand se fac maronii (intre 12 -20 de minute, in functie de cat de mari sunt ciupercile).

Usor de facut si bune la gust, ciupercutele umplute la cuptor sunt o reteta ideala pentru bucatarii incepatori!

Postat la: 15-12-2009 de admin
Scor: 5 din 5 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.