Dovlecei prajiti cu parmezan si usturoi pisat

Postat in Aperitive , Garnituri , Salate
Fiind o mare iubitoare de italian food, cum stateam eu pe "prispa casei" si contemplam blocurile vecine, ma intrebam cum sa aduc muntele la Mahomed, ca Mahomed saracul nu prea avea cu ce cash sa ajunga la mult iubitul munte italian. Singura optiune fezabila a fost sa verific ce am in frigider si sa incropesc ceva. Rezultatul a fost multumitor si Italia putin mai aproape.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 25 minute

Ingrediente:

3 dovlecei mari
5-6 catei de usturoi
zeama de la o lamaie
5-6 frunze de busuioc
parmezan ras cat cuprinde
ulei de masline sau vegetal

Mod de preparare

1. Se prajesc dovleceii taiati cubulete si se pun intr-un castron potrivit de mare. Dovleceii se prajesc in mai multe ture, preferabil sa nu ii inghesui in tigaie.

2. Zdrobeste bine intr-un mojar cateii de usturoi alaturi de frunzele de busuioc si leaga ingredientele cu zeama de la o lamaie. De ulei nu mai ai nevoie, or sa-si lase dovleceii destul.

3. Dovleceii prajiti se stropesc cu sosul de mai sus si se presara parmezan. Procedeaza la fel dupa fiecare tura noua de dovlecei prajiti. Din trei dovlecei mari o sa-ti iasa un castron maricel, dar este super bun si o sa-l dai gata in 5 minute.

Poate ar fi bine sa-i mai lasi putin sa-si revina din fierbinteala si sa se imbine aromele, dar eu nu am avut rabdare. Poate tu o sa ai!

Pofta buna!
Postat la: 08-08-2012 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.