Homemade pesto

Sa prepari sos pesto acasa te costa mai mult decat daca-l cumperi de la supermarket, dar cu siguranta cel facut de tine cu ingrediente proaspete este muuuuult mai aromat!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 05 minute

Ingrediente:

- 30 g busuioc proaspat (o punga)
- 10 bucati caju
- parmezan ras
- ulei de masline extravirgin
- o lingura zeama de lamaie
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper

Mod de preparare

1. Mai intai, intrebare de baraj: ai un mojar? Daca nu, ai face bine sa cumperi unul. Au la Ikea unele ok. Daca ai mojar, treci mai departe si piseaza bine caju-ul cu putina sare grunjoasa.

2. Cand este bine pisat, incepe si adauga putin cate putin si frunze de busuioc. Alterneaza si cu usturoi si pentru a omogeniza pasta foloseste ulei de masline si zeama de lamaie. Sa nu uitam parmezanul! El se rade mai spre final, cand pasta e aproape gata.

3. Eu de obicei nu-l prepar pe tot odata, ci cantitatile de mai sus le prepar in doua transe. Mi se pare mult mai usor asa. La final, oricum amestec cele doua parti si mai ajustez cu ce mai e nevoie. Adica, ulei de masline de masline de cele mai multe ori.

Daca folosesti caju deja prajit si sarat, poti sa nici nu mai pui sare. Iar cantitatea de usturoi o poti mari, dupa preferinta.

Prima tura de pesto am terminat-o in maxim 5 minute. Au fost de ajuns 2-3 felii de paine. Dar a doua oara, am fost rabdatoare si am folosit pesto la o bunatate de fusili cu rosii uscate si creveti!



Postat la: 04-03-2012 de admin
Scor: 3.5 din 2 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.