Homemade pesto
Postat in
Aperitive
, Sosuri / Paste


Ingrediente:
- 30 g busuioc proaspat (o punga)- 10 bucati caju
- parmezan ras
- ulei de masline extravirgin
- o lingura zeama de lamaie
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare
1. Mai intai, intrebare de baraj: ai un mojar? Daca nu, ai face bine sa cumperi unul. Au la Ikea unele ok. Daca ai mojar, treci mai departe si piseaza bine caju-ul cu putina sare grunjoasa.
2. Cand este bine pisat, incepe si adauga putin cate putin si frunze de busuioc. Alterneaza si cu usturoi si pentru a omogeniza pasta foloseste ulei de masline si zeama de lamaie. Sa nu uitam parmezanul! El se rade mai spre final, cand pasta e aproape gata.
3. Eu de obicei nu-l prepar pe tot odata, ci cantitatile de mai sus le prepar in doua transe. Mi se pare mult mai usor asa. La final, oricum amestec cele doua parti si mai ajustez cu ce mai e nevoie. Adica, ulei de masline de masline de cele mai multe ori.
Daca folosesti caju deja prajit si sarat, poti sa nici nu mai pui sare. Iar cantitatea de usturoi o poti mari, dupa preferinta.
Prima tura de pesto am terminat-o in maxim 5 minute. Au fost de ajuns 2-3 felii de paine. Dar a doua oara, am fost rabdatoare si am folosit pesto la o bunatate de fusili cu rosii uscate si creveti!
2. Cand este bine pisat, incepe si adauga putin cate putin si frunze de busuioc. Alterneaza si cu usturoi si pentru a omogeniza pasta foloseste ulei de masline si zeama de lamaie. Sa nu uitam parmezanul! El se rade mai spre final, cand pasta e aproape gata.
3. Eu de obicei nu-l prepar pe tot odata, ci cantitatile de mai sus le prepar in doua transe. Mi se pare mult mai usor asa. La final, oricum amestec cele doua parti si mai ajustez cu ce mai e nevoie. Adica, ulei de masline de masline de cele mai multe ori.
Daca folosesti caju deja prajit si sarat, poti sa nici nu mai pui sare. Iar cantitatea de usturoi o poti mari, dupa preferinta.
Prima tura de pesto am terminat-o in maxim 5 minute. Au fost de ajuns 2-3 felii de paine. Dar a doua oara, am fost rabdatoare si am folosit pesto la o bunatate de fusili cu rosii uscate si creveti!
Postat la: 04-03-2012 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (0)