Moutabal - salata arabeasca de vinete cu tahini

Postat in Aperitive
Moutabal este o salata de vinete deosebita, specifica lumii arabe. Gustul deosebit al acestui aperitiv este dat de pasta de susan (tahini) adaugata in compozitie.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 4
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 40 minute

Ingrediente:

- 3 vinete mari
- 3 linguri tahini (pasta de susan)
- zeama de la o lamaie
- sare dupa gust
- un varf chilli cayenne pudra
- 8 catei de usturoi pisati

Mod de preparare

1. Cele trei vinete se coc la cuptor, pe o tava, timp de 30 de minute sau pana cand sunt coapte si se pot decoji usor.

2. Dupa ce s-au copt, le lasam sa se racoreasca 10 minute si scoatem interiorul vinetelor.


3. Intr-un blender mixam bine vinetele, dupa care punem piureul de vinete intr-un bol. Adaugam peste piure tahini (pasta de susan), zeama de la o lamaie, sare si un varf de pudra de piper cayenne.  Amestecam bine, gustam si mai ajustam atat cat mai este nevoie cu lamaie sau sare.

Se poate orna cu patrunjel, ceapa verde, ridichii, masline verzi sau negre si ulei de masline. Este delicioasa cu pita bread.

Recomandare: poti sa coci vinetele ori la cuptor pe o tava ori direct la flacara aragazului, pe o plita. A doua varianta va oferi vinetelor un gust usor afumat, foarte bun.
 

Postat la: 29-07-2010 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.