Pasta de humus cu sfecla rosie coapta

Daca iti place humusul si sfecla rosie coapta sunt sanse mari sa-ti placa si combinatia dintre cele doua.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 15 minute

Ingrediente:

- 1 sfecla rosie fiarta sau coapta
- 2 maini naut fiert
- o lamaie
- sare
- piper alb
- 5-6 linguri ulei de masline
- 1 lingura tahini (pasta de susan)
- 1 catel de usturoi

Mod de preparare

1. Sfecla rosie se fierbe sau se coace. Eu o prefer coapta pentru ca este mult mai aromata, mai gustoasa. Doar imbraci sfecla in folie de aluminiu, torni cateva picaturi de ulei de masline peste si o introduci in cuptor. In functie de marime, in circa jumatate de ora sau o ora ar trebui sa fie gata.

2. Sfecla coapta taiata cubulete se mixeaza impreuna cu ingredientle pentru humus: boabele de naut, tahini, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, sare, piper.

3.Pentru ca sunt destule ingrediente si vrei sa obtii o pasta fina, iti recomand sa imparti cantitatile in doua si sa le mixezi pe rand. Si cam asta-i tot. Pofta buna cu o lipie buna!


PS: Incearca si humusul cu jalapenos! Daca ma intrebi pe mine este mai bun decat cel cu sfecla coapta.  Si sigur nu o sa-ti para rau  daca incerci humus cu ardei capia copt si patrunjel :)
Postat la: 10-03-2012 de admin
Scor: 5 din 3 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.