Pasta de humus cu sfecla rosie coapta
Postat in
Aperitive
, Sosuri / Paste


Ingrediente:
- 1 sfecla rosie fiarta sau coapta- 2 maini naut fiert
- o lamaie
- sare
- piper alb
- 5-6 linguri ulei de masline
- 1 lingura tahini (pasta de susan)
- 1 catel de usturoi
Mod de preparare
1. Sfecla rosie se fierbe sau se coace. Eu o prefer coapta pentru ca este mult mai aromata, mai gustoasa. Doar imbraci sfecla in folie de aluminiu, torni cateva picaturi de ulei de masline peste si o introduci in cuptor. In functie de marime, in circa jumatate de ora sau o ora ar trebui sa fie gata.
2. Sfecla coapta taiata cubulete se mixeaza impreuna cu ingredientle pentru humus: boabele de naut, tahini, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, sare, piper.
3.Pentru ca sunt destule ingrediente si vrei sa obtii o pasta fina, iti recomand sa imparti cantitatile in doua si sa le mixezi pe rand. Si cam asta-i tot. Pofta buna cu o lipie buna!
PS: Incearca si humusul cu jalapenos! Daca ma intrebi pe mine este mai bun decat cel cu sfecla coapta. Si sigur nu o sa-ti para rau daca incerci humus cu ardei capia copt si patrunjel :)
2. Sfecla coapta taiata cubulete se mixeaza impreuna cu ingredientle pentru humus: boabele de naut, tahini, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, sare, piper.
3.Pentru ca sunt destule ingrediente si vrei sa obtii o pasta fina, iti recomand sa imparti cantitatile in doua si sa le mixezi pe rand. Si cam asta-i tot. Pofta buna cu o lipie buna!
PS: Incearca si humusul cu jalapenos! Daca ma intrebi pe mine este mai bun decat cel cu sfecla coapta. Si sigur nu o sa-ti para rau daca incerci humus cu ardei capia copt si patrunjel :)
Postat la: 10-03-2012 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (0)