Pasta de pastrav afumat frecat cu unt, ceapa verde si lamaie


Ingrediente:
1 pastrav afumat in cetina de brad1 ceapa verde taiata fin
cateva fire de patrunjel tocat fin
1 lingura unt
zeama de la 1/2 de lamaie
sare
piper alb
susan negru pentru decor
1/4 lingurita susan negru
Mod de preparare
Pe dragutul pastrav care a ajuns pasta, eu l-am luat de la La Baciu, Floreasca. Una bucata pastrav, in functie de marime, costa in jur de 14-18 lei. Este 100 lei/kg, dar merita. Pe langa gustul bun, nici nu iti ramane pe maini un miros de afumat pe care nu stii cum sa-l mai scoti in urmatoarele doua zile. Asa cum se intampla cu restul pestilor afumati de prin supermarketuri.
Cum l-am pregatit este mai mult decat la indemana oricui:
Am curatat pestele de putinele oase si am faramitat carnita. Am taiat ceapa verde cat mai fin, la fel si patrunjelul, si le-am adaugat peste pastrav. Am stors zeama de la jumatate de lamaie si am mai pus o lingura de unt + un varf de sare/ unul de piper alb. Am amestecat voiniceste cu o furculita astfel incat sa zbrobesc tot ce se putea zdrobi si sa obtin o pasta. Vedeti si singuri rezultatul. :) Semintele de susan negru sunt mai mult pentru pata de culoare.
Mi-a placut mult ca zeama de lamaie a mai taiat din gustul de afumat, care era oricum destul de subtil.
Bottom line, data viitoare trebuie sa iau doi pesti ca unul singur nu e de ajuns. Dintr-un singur pastrav afumat mi-a iesit pasta doar cat pentru 2 felii mari de paine cu seminte. Pasta este grovaza dimineata alaturi de o paine cu cereale! Te asigur ca nu o sa-ti para rau daca o incerci!
Cum l-am pregatit este mai mult decat la indemana oricui:
Am curatat pestele de putinele oase si am faramitat carnita. Am taiat ceapa verde cat mai fin, la fel si patrunjelul, si le-am adaugat peste pastrav. Am stors zeama de la jumatate de lamaie si am mai pus o lingura de unt + un varf de sare/ unul de piper alb. Am amestecat voiniceste cu o furculita astfel incat sa zbrobesc tot ce se putea zdrobi si sa obtin o pasta. Vedeti si singuri rezultatul. :) Semintele de susan negru sunt mai mult pentru pata de culoare.
Mi-a placut mult ca zeama de lamaie a mai taiat din gustul de afumat, care era oricum destul de subtil.
Bottom line, data viitoare trebuie sa iau doi pesti ca unul singur nu e de ajuns. Dintr-un singur pastrav afumat mi-a iesit pasta doar cat pentru 2 felii mari de paine cu seminte. Pasta este grovaza dimineata alaturi de o paine cu cereale! Te asigur ca nu o sa-ti para rau daca o incerci!
Postat la: 20-06-2012 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (1)