Pasta de pastrav afumat frecat cu unt, ceapa verde si lamaie

Pastravul afumat in cetina de brad este genial. Ma refer la cel afumat asa cum trebuie, ca la carte, pe care-l gasesti numai la bacanii alese sau la mama lui acasa, la munte. Sigur ca poti sa-l mananci si gol, dar daca vrei sa te complici ai mai jos o sugestie.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 08 minute

Ingrediente:

1 pastrav afumat in cetina de brad
1 ceapa verde taiata fin
cateva fire de patrunjel tocat fin
1 lingura unt
zeama de la 1/2 de lamaie
sare
piper alb
susan negru pentru decor
1/4 lingurita susan negru

Mod de preparare

Pe dragutul pastrav care a ajuns pasta, eu l-am luat de la La Baciu, Floreasca. Una bucata pastrav, in functie de marime, costa in jur de 14-18 lei. Este 100 lei/kg, dar merita. Pe langa gustul bun, nici nu iti ramane pe maini un miros de afumat pe care nu stii cum sa-l mai scoti in urmatoarele doua zile. Asa cum se intampla cu restul pestilor afumati de prin supermarketuri.

Cum l-am pregatit este mai mult decat la indemana oricui:
Am curatat pestele de putinele oase si am faramitat carnita.  Am taiat ceapa verde cat mai fin, la fel si patrunjelul, si le-am adaugat peste pastrav. Am stors zeama de la jumatate de lamaie si am mai pus o lingura de unt + un varf de sare/ unul de piper alb.  Am amestecat voiniceste cu o furculita astfel incat sa zbrobesc tot ce se putea zdrobi si sa obtin o pasta. Vedeti si singuri rezultatul. :) Semintele de susan negru sunt mai mult pentru pata de culoare.

Mi-a placut mult ca zeama de lamaie a mai taiat din gustul de afumat, care era oricum destul de subtil.

Bottom line, data viitoare trebuie sa iau doi pesti ca unul singur nu e de ajuns. Dintr-un singur pastrav afumat mi-a iesit pasta doar cat pentru 2 felii mari de paine cu seminte.  Pasta este grovaza dimineata alaturi de o paine cu cereale! Te asigur ca nu o sa-ti para rau daca o incerci!
Postat la: 20-06-2012 de admin
Scor: 5 din 2 voturi

Comentarii (1)

florin a spus la 13-11-2013 17:00
intra pe siteul asta, legenda afumarii pastravului cu conuri de brad: pastrav-afumat.ro
<<   1    >>
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.