Salata de vinete cu ardei capia copti


Ingrediente:
2 vinete medii3 ardei capia
ulei de floarea soarelui
o ceapa tocata marunt
sare
Mod de preparare
Se coc vinetele si ardeii capia pe o tablita sau pe o tigaie tip grill. Vinetele coapte se taie pe din doua, se sareaza si se lasa circa jumatate de ora pe un tocator inclinat, in acest fel se va scurge lichidul amarui de la ele.
Tot la fel, ardeii capia dupa ce s-au copt, ca sa-i decojesti mai usor, ii poti pune intr-un vas acoperit circa jumatate de ora. Coaja se va inmuia si se va scoate mult mai usor.
Pulpa de ardei copt si cea de vanata se toaca bine cu o ustensila din lemn sau plastic, dupa care se amesteca cele doua paste rezultate. Se sareaza dupa gust si se pun circa 4 linguri de ulei. Se amesteca usor si se adauga si ceapa tocata fin. Omogenizeaza continutul si lasa salata la frigider cel putin o ora pana sa o servesti cu o felie e paine proaspata integrala. This is heaven! I swear!
Note to myself: data viitoare trebuie sa pun mai multi ardei copti si preferabil sa-i maruntesc mai bine. But this is good stuff!
Postat la: 17-07-2012 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (0)