Tarta sarata cu mazare, sparanghel si mozzarella
Postat in
Aperitive
, Panificatie si patiserie


Ingrediente:
- 1 aluat pate brisee- o mana de mazare
- 4 fire sparaghel
- 150 g mozzarella
- 5 baby corn
- 2 bucati gogosari murati
- 3 oua
- 200 ml lapte
- sare
- piper
Mod de preparare
1. Imbraca o tava rotunda in aluatul pate brisee. In reteta de fata este cumparat, dar il poti prepara si tu acasa, dupa reteta de aici.
2. Da drumul la cuptor la foc mediu. Dupa ce introduci tarta sarata in cuptor sa nu uiti sa dai focul mic ca sa nu patesti ca mine si sa arzi marginile.
3. Am umplut tarta cu ce aveam prin frigider: o mana de mazare congelata trecuta prin apa rece si stearsa cu un servet de hartie, cativa baby corn taiati felii subtiri, patru fire de sparanghel, 2 bucati gogosar taiat fasii subtiri si o mozzarella rupta in fasii. Am completat cu un amestec facut din 3 oua si 200 ml lapte (nu aveam deloc smantana), sare si piper dupa gust. Introdu in cuptor pentru circa jumatate de ora.
E mai mult o tarta sarata, nu chiar un quiche. Dar este cel putin la fel de bun si de gustos.
Next time: trebuie sa pun mai mult gogosar si extra mozzarella. Gogosarul avea un gust super bun, iar putina branza in plus, nu ar fi stricat chiar deloc.
2. Da drumul la cuptor la foc mediu. Dupa ce introduci tarta sarata in cuptor sa nu uiti sa dai focul mic ca sa nu patesti ca mine si sa arzi marginile.
3. Am umplut tarta cu ce aveam prin frigider: o mana de mazare congelata trecuta prin apa rece si stearsa cu un servet de hartie, cativa baby corn taiati felii subtiri, patru fire de sparanghel, 2 bucati gogosar taiat fasii subtiri si o mozzarella rupta in fasii. Am completat cu un amestec facut din 3 oua si 200 ml lapte (nu aveam deloc smantana), sare si piper dupa gust. Introdu in cuptor pentru circa jumatate de ora.
E mai mult o tarta sarata, nu chiar un quiche. Dar este cel putin la fel de bun si de gustos.
Next time: trebuie sa pun mai mult gogosar si extra mozzarella. Gogosarul avea un gust super bun, iar putina branza in plus, nu ar fi stricat chiar deloc.
Postat la: 21-03-2012 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (0)