Tarta sarata cu mazare, sparanghel si mozzarella

Aluatul pate brisee de quiche ma scoate din incurcatura ori de cate ori vreau sa scap rapid de cina. Si de cele mai multe ori folosesc ce mi-a mai ramas prin frigider, cum a fost si in cazul de fata cu putina mazare, cateva fire de sparanghel, gogosari murati si mozzarella. Si zau ca a fost bun!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 40 minute

Ingrediente:

- 1 aluat pate brisee
- o mana de mazare
- 4 fire sparaghel
- 150 g mozzarella
- 5 baby corn
- 2 bucati gogosari murati
- 3 oua
- 200 ml lapte
- sare
- piper

Mod de preparare

1. Imbraca o tava rotunda in aluatul pate brisee. In reteta de fata este cumparat, dar il poti prepara si tu acasa, dupa reteta de aici.

2. Da drumul la cuptor la foc mediu. Dupa ce introduci tarta sarata in cuptor sa nu uiti sa dai focul mic ca sa nu patesti ca mine si sa arzi marginile.

3. Am umplut tarta cu ce aveam prin frigider: o mana de mazare congelata trecuta prin apa rece si stearsa cu un servet de hartie, cativa baby corn taiati felii subtiri, patru fire de sparanghel, 2 bucati gogosar taiat fasii subtiri si o mozzarella rupta in fasii. Am completat cu un amestec facut din 3 oua si 200 ml lapte (nu aveam deloc smantana), sare si piper dupa gust.  Introdu in cuptor pentru circa jumatate de ora.

E mai mult o tarta sarata, nu chiar un quiche. Dar este cel putin la fel de bun si de gustos.

Next time: trebuie sa pun mai mult gogosar si extra mozzarella. Gogosarul avea un gust super bun, iar putina branza in plus, nu ar fi stricat chiar deloc.
Postat la: 21-03-2012 de admin
Scor: 2 din 1 vot

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.