Un pranz de vis: humus cu busuioc, caprese cu sfecla si somon cu lamaie

Postat in Retete , Aperitive , Mic Dejun
Intr-o dimineata de vara cu soare m-am trezit cu veselie si pofta de calatorit. Numaratoarea inversa incepuse si "AMR doar 1 zi" pana in Portugalia era in plina desfasurare. Frigiderul era inca plin cu diverse bunatati de care nu ma induram sa le las singurele asa ca am facut un mix & match rapid si am ajuns la un meniu de pranz usor reinterpretat dupa gustul bucatarului.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 15 minute

Ingrediente:

Humus cu busuioc

250g naut fiert
2 linguri tahini
4 linguri ulei de masline
2 maini busuioc
zeama de la o lamaie
sare
piper

Caprese cu sfecla rosie

125 g mozzarella
o sfecla rosie fiarta
frunze de busuioc
ulei de masline
sare

Mod de preparare

Humus cu busuioc


Poate ca v-am zapacit cu diversele combinatii de humus, dar credeti-ma ca daca ramaneti la cea clasica nici nu stiti ce pierdeti!

Busuioc proaspat am cumparat de la piata din cartier la doar 1 leu legatura - happy me! :)

Ai nevoie de: humus fiert (o conserva e buna), 2 linguri tahini, 3-4 linguri ulei de masline, 1 lamaie (zeama), 2 maini de furze de busuioc proaspat si verde! Sare & piper - by default.

Se pun toate cele de mai sus, se mixeaza bine si gata humusul! O minunatie: usor, racoritor cu un colorit verzui superb si cu un gust delicat de nu-ti vine sa te mai opresti.


Caprese reinventata cu sfecla in loc de rosii

Cine a batut in cuie ca o salata caprese trebuie sa fie musai cu rosii? Eu nu stiu pe nimeni, asa ca mi-am permis sa inlocuiesc rosiile (pe care oricum nu le aveam, dar asta ramane intre noi) cu cateva felii subtiri de sfecla rosie fiarta. In rest, reteta ramane la fel: mozzarella, busuioc proaspat, ulei de masline, sare.

Ce-i drept te chinui un pic ca sa nu colorezi totul in rosu de la sfecla, dar rezultatul merita efortul. Si pun pariu ca partenerul de farfurie te va intreba rapid: "Da' de ce nu ai pus rosii?"  La aceasta provocare sunt sigura ca esti destul de creativa incat sa nascocesti un raspuns surprinzator! ;)

Somon afumat cu lamaie

Am intregit meniul cu 150 g de file de somon afumat stropit din belsug cu zeama de lamaie. Am alaturat o lipie calda, tocmai scoasa din cuptor si am mancat cu pofta. Ceea ce va doresc si voua daca va hotarati sa-mi urmati retetele!



Postat la: 17-07-2012 de admin
Scor: 5 din 2 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.