Un pranz de vis: humus cu busuioc, caprese cu sfecla si somon cu lamaie


Ingrediente:
Humus cu busuioc250g naut fiert
2 linguri tahini
4 linguri ulei de masline
2 maini busuioc
zeama de la o lamaie
sare
piper
Caprese cu sfecla rosie
125 g mozzarella
o sfecla rosie fiarta
frunze de busuioc
ulei de masline
sare
Mod de preparare
Humus cu busuioc
Poate ca v-am zapacit cu diversele combinatii de humus, dar credeti-ma ca daca ramaneti la cea clasica nici nu stiti ce pierdeti!
Busuioc proaspat am cumparat de la piata din cartier la doar 1 leu legatura - happy me! :)
Ai nevoie de: humus fiert (o conserva e buna), 2 linguri tahini, 3-4 linguri ulei de masline, 1 lamaie (zeama), 2 maini de furze de busuioc proaspat si verde! Sare & piper - by default.
Se pun toate cele de mai sus, se mixeaza bine si gata humusul! O minunatie: usor, racoritor cu un colorit verzui superb si cu un gust delicat de nu-ti vine sa te mai opresti.
Caprese reinventata cu sfecla in loc de rosii
Cine a batut in cuie ca o salata caprese trebuie sa fie musai cu rosii? Eu nu stiu pe nimeni, asa ca mi-am permis sa inlocuiesc rosiile (pe care oricum nu le aveam, dar asta ramane intre noi) cu cateva felii subtiri de sfecla rosie fiarta. In rest, reteta ramane la fel: mozzarella, busuioc proaspat, ulei de masline, sare.
Ce-i drept te chinui un pic ca sa nu colorezi totul in rosu de la sfecla, dar rezultatul merita efortul. Si pun pariu ca partenerul de farfurie te va intreba rapid: "Da' de ce nu ai pus rosii?" La aceasta provocare sunt sigura ca esti destul de creativa incat sa nascocesti un raspuns surprinzator! ;)
Somon afumat cu lamaie
Am intregit meniul cu 150 g de file de somon afumat stropit din belsug cu zeama de lamaie. Am alaturat o lipie calda, tocmai scoasa din cuptor si am mancat cu pofta. Ceea ce va doresc si voua daca va hotarati sa-mi urmati retetele!
Poate ca v-am zapacit cu diversele combinatii de humus, dar credeti-ma ca daca ramaneti la cea clasica nici nu stiti ce pierdeti!
Busuioc proaspat am cumparat de la piata din cartier la doar 1 leu legatura - happy me! :)
Ai nevoie de: humus fiert (o conserva e buna), 2 linguri tahini, 3-4 linguri ulei de masline, 1 lamaie (zeama), 2 maini de furze de busuioc proaspat si verde! Sare & piper - by default.
Se pun toate cele de mai sus, se mixeaza bine si gata humusul! O minunatie: usor, racoritor cu un colorit verzui superb si cu un gust delicat de nu-ti vine sa te mai opresti.
Caprese reinventata cu sfecla in loc de rosii
Cine a batut in cuie ca o salata caprese trebuie sa fie musai cu rosii? Eu nu stiu pe nimeni, asa ca mi-am permis sa inlocuiesc rosiile (pe care oricum nu le aveam, dar asta ramane intre noi) cu cateva felii subtiri de sfecla rosie fiarta. In rest, reteta ramane la fel: mozzarella, busuioc proaspat, ulei de masline, sare.
Ce-i drept te chinui un pic ca sa nu colorezi totul in rosu de la sfecla, dar rezultatul merita efortul. Si pun pariu ca partenerul de farfurie te va intreba rapid: "Da' de ce nu ai pus rosii?" La aceasta provocare sunt sigura ca esti destul de creativa incat sa nascocesti un raspuns surprinzator! ;)
Somon afumat cu lamaie
Am intregit meniul cu 150 g de file de somon afumat stropit din belsug cu zeama de lamaie. Am alaturat o lipie calda, tocmai scoasa din cuptor si am mancat cu pofta. Ceea ce va doresc si voua daca va hotarati sa-mi urmati retetele!
Postat la: 17-07-2012 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (0)