Cataif cu crema de branza dulce si lychee


Ingrediente:
- 300g fidea/ o punga (taitei foarte fini)- 100g unt
- compot de lychee
- 200g zahar brun
- zeama si coaja rasa de la o lamaie
- 250g branza de vaci
- un iaurt grecesc (10% grasime)
- esenta de rom
Mod de preparare
Cataiful este un desert traditional turcesc, din aceeasi familie cu baclavaua. Se prepara din straturi de taitei foarte fini insiropati din abundenta cu un sirop facut din zahar si apa si se orneaza cu frisca, diferite creme, fistic si/sau nuca.
Pentru ca reteta de baza este simpla si mult prea dulce, am incercat sa o imbunatatesc si sa adaug o crema facuta din branza de vaci si fructe.
Mod de preparare cataif:
1. Unge o tava cu unt, umple-o cu taitei fini si pune deasupra din loc in loc bucatele de unt. Introdu tava la cuptor la foc mic.
2. Dupa 10 minute, cand fideaua este putin aurie adauga siropul peste fidea si mai lasa la cuptor inca cinci, maxim zece minute.
Siropul se prepara din:
- o cana de suc de la compotul de lychee
- o cana de apa
- 200 gr de zahar brun
- putina zeama de lamaie (optional)
3. Fideaua trebuie sa se patrunda bine de sirop. Dupa ce ai scos cataiful din cuptor, lasa tava la racit. Inainte de servire, taie o portie de cataif din tava, pune pe farfurie si deasupra cataifului pune crema de lychee cu branza de vaci.
Cum prepari crema de branza cu lychee
Intr-un bol amesteca branza de vaci cu un iaurt mic grecesc ce are 10% grasime, cateva lychee din compot, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. In loc de branza de vaci poti folosi mascarpone. Lasa crema la rece pana in momentul servirii.

Comentarii (0)