Cataif cu crema de branza dulce si lychee

Postat in @ the world
Uita de clasicul cataif si incearca unul special cu crema de branza dulce si lychee.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 4
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 20 minute

Ingrediente:

- 300g fidea/ o punga (taitei foarte fini)
- 100g unt
- compot de lychee
- 200g zahar brun
- zeama si coaja rasa de la o lamaie
- 250g branza de vaci
- un iaurt grecesc (10% grasime)
- esenta de rom

Mod de preparare

Cataiful este un desert traditional turcesc, din aceeasi familie cu baclavaua. Se prepara din straturi de taitei foarte fini insiropati din abundenta cu un sirop facut din zahar si apa si se orneaza cu frisca, diferite creme, fistic si/sau nuca.

Pentru ca reteta de baza este simpla si mult prea dulce, am incercat sa o imbunatatesc si sa adaug o crema facuta din branza de vaci si fructe.

Mod de preparare cataif:

1. Unge o tava cu unt, umple-o cu taitei fini si pune deasupra din loc in loc bucatele de unt.  Introdu tava la cuptor la foc mic.

2. Dupa 10 minute, cand fideaua este putin aurie adauga siropul peste fidea si mai lasa la cuptor inca cinci, maxim zece minute.

Siropul se prepara din:
- o cana de suc de la compotul de lychee
- o cana de apa
- 200 gr de zahar brun
- putina zeama de lamaie (optional)

3. Fideaua trebuie sa se patrunda bine de sirop.  Dupa ce ai scos cataiful din cuptor, lasa tava la racit. Inainte de servire, taie o portie de cataif din tava, pune pe farfurie si deasupra cataifului pune crema de lychee cu branza de vaci.

Cum prepari crema de branza cu lychee
Intr-un bol amesteca  branza de vaci cu un iaurt mic grecesc ce are 10% grasime, cateva lychee din compot, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. In loc de branza de vaci poti folosi mascarpone. Lasa crema la rece pana in momentul servirii.

Postat la: 31-01-2010 de admin
Scor: 4.67 din 3 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.