Creveti in ulei de masline cu usturoi si chilli


Ingrediente:
- 400 grame creveti imperiali- ulei de masline
- 1 chilli fresh sau uscat
- 2 catei de usturoi, fin tocati
Mod de preparare
Cele mai bune rezultate le obtii cu creveti proaspeti, dar daca pofta e prea mare poti sa incerci si cu creveti congelati.
1. Intr-o tigaie mica, pune 6 linguri de ulei de masline si usturoiul tocat. Ai grija ca daca uleiul este foarte incins devine auriu si crocant foarte repede si nu vrei asta.
2. Pune crevetii proaspeti sau congelati in tigaie si adauga si chilli taiat fin sau sfarama deasupra 2 chilli uscati.
3. Daca crevetii sunt congelati atunci isi vor lasa putina apa. In acest caz, vei stii ca sunt gata atunci cand apa e aproape evaporata si ai ramas cu un sos delicios in tigaie. In 5-8 minute ar trebui sa fie gata.
4. Serveste direct din tigaia mica aburinda. Sau scoate pe o farfurie mica si serveste alaturi de 1/4 de lamaie. Uleiul de masline aromat cu usturoi si chilli este delicios cu ciabatta cu masline!

Comentarii (1)