Galusti cu prune


Ingrediente:
- 1/2 kg cartofi- 500-600 gr faina
- 200 ml ulei
- 300 gr pesmet
- o cana cu zahar
- 15-18 prune
Mod de preparare
1. Cartofii se fierb si apoi se lasa sa raceasca in apa lor. Intre timp prunele bine coapte se spala si se scot samburii.
2. Intr-un ceaun se pune la incins 200 ml ulei (cca 1 pahar) , peste care se toarna 300 gr pesmet, se amesteca bine pana pesmetul absoarbe tot uleiul, iar apoi se adauga o cana cu zahar. Se amesteca tot timpul in pesmet, avand grija sa nu se arda.
3. Cartofii se scurg de apa, se piseaza bine, sa nu mai ramana cocoloase, si apoi se framanta cu cca 500-600 gr faina, astfel incat sa iasa o coca buna. Intre timp, intr-o oala cu peretii mai inalti, se pune apa la fiert.
4. Pe un tocator se presara faina, apoi din coca se iau gramajoare de marimea unei piersici potivite, se aplatizeaza si se pune in mijloc o pruna intreaga, fara sambure la mijloc. Se inchide coca in jurul prunei si se formeaza bile. Acestea se pun la fiert in apa clocotita. De cand s-au ridicat la suprafata apei, le mai lasi 3-4 minute si sunt gata.
Atentie: daca pui mai multe galusti in acelasi timp pe foc, cu o spumiera amesteca usor galustele pentru a evita lipirea lor de fundul cratitei.
5.Se scot galustele cu grija si se tavalesc prin pesmetul prajit. Apoi se aseaza pe un platou, iar daca mai ramane pesmet se pune peste ele.

Comentarii (2)