Muraturi asortate iraniene

Muraturi mai usor de pus decat astea nu se poate, dar iti spun ca sunt fantastic de bune!
fork_spoon_icon_26x26  Portii:
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 2h 00 minute

Ingrediente:

- 2 kg castraveti,
- 1 varza potrivita,
- 1 conopida,
- 1 kg morcovi,
- 2 sfecle potrivite,
- 2-3 bucati de hrean,
- un pumn de fasole verde (oparita in prealabil),
- 250 g ardei iuti,
- frunze si radacina de leustean,
- 3 kg vinete mici,
- marar,
- patrunjel,
- 3 fire menta,
- 3 fire busuioc,
- 1 kg gogonele,
- 4 bucati ardei gras,
- 5 capatani de usturoi,
- 10 foi de dafin,
- 1 ligura de boabe de mustar,
- 1 lingura de boabe de piper negru.

Mod de preparare

1. Toate legumele se taie bucati potrivite si se pun aleator in bidon.

2. Condimentele si mirodeniile se adauga si se amesteca bine cu celelalte ingrediente.

3. Se fierbe apoi apa si otetul (4 l de apa la 2 l de otet), se adauga sare (25 g la 1 l de lichid) si se toarna peste legume. Se inchide bidonul si se pune la rece.

Sursa: revista Selgros nr. 36-39 ;Totul pentru muraturi; 2006

Postat la: 12-09-2010 de Maria
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.