Spaghetti alla matriciana


Ingrediente:
- paste spaghetti- o ceapa
- 2 catei usturoi
- pecorino romano
- 150 g pancetta
- o conserva de rosii in bulion
Mod de preparare
1. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet.
2. Intr-o tigaie, caleste ceapa tocata fin, usturoiul si pancetta sau baconul afumat. Adauga si cutia de rosii in bulion si mai lasa pe foc cateva minute pana se intrepatrund bine aromele. Daca preferi mancarurile picante poti sa pui si putin ardei iute.
3. Scurge pastele fierte al dente si amesteca-le cu putin ulei de masline. Pune intr-o farfurie o portie de paste si adauga sosul preparat mai devreme deasupra lor. Presara pecorino romano sau parmezan ras deasupra lor, piper negru proaspat macinat si, daca ai la indemana, 2-3 frunzulite de busuioc proaspat.
Alternativa: daca nu ai la dispozitie toate ingredientele, poti sa inlocuiesti pecorino romano cu parmezan, iar in loc de pancetta poti sa pui bacon afumat.
Sosul matriciana a fost declarat produs traditional al regiunii Lazio din Italia.

Comentarii (0)