Spaghetti alla matriciana

Lasa-te incantat de reteta delicioasa de paste cu sos matriciana, unul din cele mai bune sosuri pentru paste din bucataria italieneasca.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 20 minute

Ingrediente:

- paste spaghetti
- o ceapa
- 2 catei usturoi
- pecorino romano
- 150 g pancetta
- o conserva de rosii in bulion

Mod de preparare


1. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet.


2. Intr-o tigaie, caleste ceapa tocata fin, usturoiul si pancetta sau baconul afumat. Adauga si cutia de rosii in bulion si mai lasa pe foc cateva minute pana se intrepatrund bine aromele. Daca preferi mancarurile picante poti sa pui si putin ardei iute.


3. Scurge pastele fierte al dente si amesteca-le cu putin ulei de masline. Pune intr-o farfurie o portie de paste si adauga sosul preparat mai devreme deasupra lor. Presara pecorino romano sau parmezan ras deasupra lor, piper negru proaspat macinat si, daca ai la indemana, 2-3 frunzulite de busuioc proaspat.

Alternativa: daca nu ai la dispozitie toate ingredientele, poti sa inlocuiesti pecorino romano cu parmezan, iar in loc de pancetta poti sa pui bacon afumat.

Sosul matriciana a fost declarat produs traditional al regiunii Lazio din Italia.

Postat la: 23-10-2010 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.