Spaghetti alla puttanesca

Un preparat specific italian ce are ca ingrediente principale: masline verzi, ansoa, capere si sos de tomate!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 4
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 30 minute

Ingrediente:

- 400 g paste spaghetti
- 2 linguri masline verzi feliate
- 4 rosii taiate cubulete, fara coaja si seminte
- 6 fileuri ansoa
- 2 linguri capere
- o ceapa medie
- un ardei iute mic
- 2 catei usturoi
- patrunjel
- putin parmezan dat pe razatoarea mica

Mod de preparare

Spaghetti alla puttanesca, se traduce prin "Spaghetele curvelor" si este un fel specific italian, usor sarat.

1. Spaghetele se fierb al dente, conform instructiunilor de pe pachet.

2. Ceapa se toaca in cubulete mici si se caleste intr-o tigaie incapatoare alaturi de usturoiul maruntit bine si ardeiul iute taiat felii subtiri, intr-o lingura de ulei de masline.

3. Cand ceapa devine translucida adauga o cutie de rosii taiate cubulete (sau 4 rosii proaspete, fara coaja si fara seminte taiate cubulete) si lasa pe foc inca 10-20 de minute. Adauga si passata de rosii daca mai e nevoie. Spre final adauga maslinele verzi feliate, fileurile de ansoa taiate mai mici si caperele. Pune sare si piper negru dupa gust.

4.Distribuie spaghetele in farfurie si adauga deasupra sosul preparat. Rade deasupra putin parmezan si asezoneaza cu patrunjel proaspat tocat.

Serveste fierbinte!
Pofta buna!

Postat la: 05-07-2010 de admin
Scor: 3 din 2 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.