Ardei iuti bulgaresti

Postat in Conserve, muraturi
In plina iarna, o ciorba fierbinte merge excelent cu ardei iuti murati. Si cum cei mai buni ardei sunt chiar cei pusi de tine, nu mai sta pe ganduri si pune ardeii la murat!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 10
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 2h 00 minute

Ingrediente:

- 5 kg ardei iuti
- 1 l otet
- 1,5 l apa
- 2 linguri sare
- foi de dafin
- 100 g boabe de mustar
- 100 g boabe de piper
- 250 g zahar

Mod de preparare

1. Se fierbe apa cu sarea si se toarna peste ardeii iuti. Se lasa sa se raceasca pana a doua zi.

2. A doua zi se fierbe separat 1 l de otet cu 1,5 l apa, 250 g zahar, 2 linguri cu varf de sare, piper, boabe de mustar si foi de dafin.

3. Se aseaza ardeii in borcane si se toarna compozitia lichida, pana se umplu borcanele. Se pun capacele si se aseaza borcanele la rece.

Sursa: revista Selgros  nr 36-39 ;Catalog special muraturi; 2010

Postat la: 12-09-2010 de Maria
Scor: 3 din 3 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.