Cum se mureaza varza?

Postat in Conserve, muraturi
Ca sa nu mai alergi iarna, in frig, dupa varza murata prin piata, incearca singur sa murezi varza. Vei vedea ca nu-i mare filozofie!
fork_spoon_icon_26x26  Portii:
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 2h 00 minute

Ingrediente:

- varza
- bete de marar uscat
- fire de cimbru uscate
- boabe de porumb
- 1-2 gutui
- sare mare grunjoasa

Mod de preparare

  1. Varza se rupe de primele foi murdare, se taie putin din cotor, apoi se cresteaza cotorul in patru.
     
  2. Se aseaza varza in butoi impreuna cu bete de marar uscat, fire de cimbru uscate, boabe de porumb si 1-2 gutui.
     
  3. Peste varza astfel asezata se toarna o saramura, in 10 l de apa se topesc 11 linguri pline cu sare mare grunjoasa, se repeta operatia pana se umple butoiul.
     
  4. Dupa o saptamana varza din butoi se vantura. Se introduce o teava de plastic, care trebuie sa ajunga pana aproape de fundul butoiului, se sufla cu putere de cateva ori.  Procedeul se repeta din doua in doua zile, timp de doua saptamani.
                                                                                                                      
    ATENTIE:
    - Dupa 2-3 zile varza din butoi se lasa si atunci se completeaza butoiul cu varza cruda
    - Varza se poate taia in doua, daca nu incape pe intreaga pe gura butoiului
    - Orientativ, e bine sa stii ca intr-un  butoi de 100 l incap cca 25-30 verze, in functie de marime.                                       
Postat la: 07-11-2010 de Maria
Scor: 3.8 din 5 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.