Gogosari murati umpluti cu ciuperci

Postat in Conserve, muraturi
Incearca o reteta diferita de gogosari murati umpluti cu ciuperci si morcovi.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 8
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 00 minute

Ingrediente:

- 8 gogosari mari, frumosi
- 500 grame ciuperci champignon
- 3 morcovi
- 1 ceapa
- frunze de leustean
- o bucata mica de hrean
- o lamaie

amestecul pentru muraturi:
- otet (o sticla de 1 litru ajunge si pentru gogosari si pentru dovleceii murati)
- cateva foi de dafin
- pikant fix
- boabe de piper
- boabe de mustar
- zahar - optional (doar daca iti plac muraturile mai dulci)
- 2 litri de apa (cantitate dubla fata de cat otet pui)
- sare - 3 lingurite (cati litri de apa sunt, atatea lingurite de sare pui)

Mod de preparare

1. Mai intai ciupercile se fierb 10 minute in apa in care ai stors in prealabil 1/2 de lamaie. Ciupercile se pun in apa atunci cand aceasta deja fierbe, iar lamaie de la inceput se adauga ca sa nu se inegreasca ciupercile atunci cand le scoti din apa.

2. Dupa ce le-ai scos se scurg bine si se taie marunt. La fel procedezi si cu leusteanul si cu 1/2 de ceapa. Morcovii si hreanul se dau prin razatoare.

3. Intr-o cratita sau bol cuprinzator se amesteca urmatoarele ingrediente: ciupercile, morcovii, ceapa, leusteanul si hreanul.

4. Se curata bine gogosarii si se umplu cu amestecul obtinut. Gogosarul umplut se acopera cu frunze de leustean, astfel incat continutul sa stea bine inauntru.

5. Se aseaza gogosarii in borcan. Mai poti sa mai adaugi si ceapa printre gogosari, nu numai ca arata bine, dar este si foarte gustoasa!

6. Amestecul pentru muraturi se prepara din 1 litru de otet combinat cu 2 litri de apa. Amestecul se pune pe foc si se mai adauga urmatoarele: 3 lingurite de sare grunjoasa, piper boabe, mustar boabe, pikant fix dulce, acrisor sau picant (depinde de preferinte) si foi de dafin.

7. Atunci cand amestecul fierbe, dupa aproximativ 10 minute, se ia de pe foc si se toarna peste gogosari. Se sigileaza bine borcanul si se pune intr-un loc racoros si intunecat. In aproximativ o luna sunt tocmai buni de mancat!

Postat la: 15-12-2009 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.