Muraturi asortate

Postat in Conserve, muraturi
Muraturile asortate sunt excelente in plina iarna!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 10
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 00 minute

Ingrediente:

- 5 kg gogonele
- 1-2 conopide
- 1 varza rosie
- 2-3 morcovi
- 3 verze albe
- 2 teline cu frunze
- 1 sfecla rosie
- 1 kg ardei kapia verde
- 2 kg castraveti cornichon
- 4-5 pepeni mici
- hrean
- 1 lingura piper boabe
- 5-6 foi de dafin
- sare de mare
- cateva capatani de usturoi
- marar uscat

Mod de preparare

Legumele care se pun la murat trebuie sa fie proaspete, sanatoase, asadar ai grija ce cumperi!

1. Se spala legumele si se scurg de apa. Conopida se rupe in bucati, telina, varza si sfecla se taie in sferturi, morcovii se taie rondele, cateii de usturoi se curata si se pun aleator , in straturi, atat legumele cat si condimentele pana se umple butoiul/ borcanul.

2. Se pune apa la fiert cu sare, cate o lingura de sare pentru fiecare litru de apa. Dupa ce da in cateva clocote, se pune apa fierbinte peste muraturi, pana cand se umple butoiul.

3. Dupa umplerea cu saramura, butoiul trebuie sa stea o zi sau doua la temperatura camerei. Butoiul trebuie sa fie in permanenta plin, astfel ca saramura care scade se va completa. Dupa doua zile muraturile se pun la rece.

Sursa: revista Selgros, nr 36-39; catalog special de muraturi; 2010

Postat la: 12-09-2010 de Maria
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.