Muraturi: usturoi murat

Postat in Conserve, muraturi
Din seria muraturilor neobisnuite, te invit sa incerci si usturoi murat. Este delicios!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 8
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 00 minute

Ingrediente:

- 1/2 kg catei de usturoi
- otet alb
- zahar
- sare
- apa

Mod de preparare

1. Curata cateii de usturoi de coaja.  Intr-o oala medie, combina 1/3 cantitate otet alb cu 2/3 apa, 1 ceasca zahar, 1/4 ceasca sare.  Trebuie sa fie indeajuns de mult lichid incat sa acopere usturoiul.

2. Pune lichidul pe foc si adu-l la punctul de fierbere.  Pune usturoiul in lichidul fierbinte si lasa focul mai moale. Dupa 2 minute, inchide ochiul aragazului si lasa usturoiul sa se raceasca.  Dupa 30 de minute, pune usturoiul in borcane si sigileaza bine. 

3. Rezista foarte bine in locuri intunecate si bine aerisite. Lichidul ramas dupa ce consumati usturoii murati, poate fi folosit pe post de dressing  la salate. Usturoiul murat este bun de consumat in aproximativ o luna jumate, chiar doua.
 

Postat la: 12-09-2010 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.