Pepenasi in saramura

Postat in Conserve, muraturi
Pepenii sunt preferati de multi dintre noi , hai sa ne bucuram de ei si murati
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 10
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 20 minute

Ingrediente:

- 5-6 pepenasi
- 1 kg morcovi
- o conopida
- 1 kg gogonele
- 1-2 buc hrean
- un ardei iute

Mod de preparare

  1. Pepenasii sanatosi si tari, se spala bine si se aseaza intr-un  bidonas. Printre pepenasi se pot pune morcovi, conopida, gogonele, hrean.
     
  2. Se face o saramura rece, intr-un litru de apa se dizolva o lingura de sare mare, care se pune peste pepenasi, se repeta operatia pana se umple butoiul.
     
  3. Dupa cca 1-1 1/2 sapatmani pepenasii se vantura astfel: zeama din bidonas se varsa intr-o oala mare, apoi iar se pune in bidon, se repeta operatia de cateva ori, timp de 3-4 zile, apoi se lasa sa mureze.
     
  4. Atentie: toate legumele trebuie sa fie sanatoase si tari.
Postat la: 07-11-2010 de Maria
Scor: 3.5 din 6 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.