American Pancakes cu piure de dovleac, smochine, nuci si miere
Postat in
Desert


Ingrediente:
Primul bol:2 cani faina
2 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
Al doilea bol:
1 cana piure de dovleac copt bine scurs
4 linguri zahar brun
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita ghimbir praf
1 ou
1 1/2 cesti lapte
2 linguri ulei vegetal
2 linguri zeama de lamaie
2 lingurite coaja de lamaie
Mod de preparare
1. Mixeaza ingredientele uscate indicate la primul bol. Separat mixeaza ingredientele din bolul doi. Combina cele doua boluri si omogenizeaza usor compozitia. Ar trebui sa fie mult mai consistenta decat cea pentru clatite normale, frantuzesti.
2. Incalzeste o tigaie antiaderenta si topeste o lingura de unt. Sterge usor untul de pe suprafata tigaii si cu ajutorul unui polonic pune compozitia de clatite. Nu o atinge, las-o sa se intinda singura! Dupa circa 1 minut, vei vedea ca se formeaza mici bule pe suprafata usor mata a clatitei. Acum e momentul sa o intorci rapid pe partea cealalta. Trebuie sa o intorci repejor ca sa nu-ti curga pe laturi compozitia inca lichida de deasupra. Dupa ce ai intors clatita, vei vedea ca se umfla usor. Nu mai trebuie lasate mult, circa un minut. Clatita este gata cand este aurie pe ambele parti!
3. Am servit clatitele cu miere, nuci prajite si smochine proaspete. Sunt incredibile! Dulci, pufoase, aromate - un desert decadent de toamna!
PS: Foarte bune si reci cu smantana! :)
2. Incalzeste o tigaie antiaderenta si topeste o lingura de unt. Sterge usor untul de pe suprafata tigaii si cu ajutorul unui polonic pune compozitia de clatite. Nu o atinge, las-o sa se intinda singura! Dupa circa 1 minut, vei vedea ca se formeaza mici bule pe suprafata usor mata a clatitei. Acum e momentul sa o intorci rapid pe partea cealalta. Trebuie sa o intorci repejor ca sa nu-ti curga pe laturi compozitia inca lichida de deasupra. Dupa ce ai intors clatita, vei vedea ca se umfla usor. Nu mai trebuie lasate mult, circa un minut. Clatita este gata cand este aurie pe ambele parti!
3. Am servit clatitele cu miere, nuci prajite si smochine proaspete. Sunt incredibile! Dulci, pufoase, aromate - un desert decadent de toamna!
PS: Foarte bune si reci cu smantana! :)
Postat la: 22-04-2012 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (0)