Caramele crocante cu orez expandat

Postat in Desert
Daca iti plac dulciurile crocante, atunci sunt sanse mari sa iti placa si aceste caramele cu orez expandat.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 6
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 25 minute

Ingrediente:

- 2 linguri pline de zahar brun
- 1 1 / 2 linguri miere
- 2 linguri unt
- un varf de cutit de sare
- 2 linguri faina
- o ceasca orez expandat

Mod de preparare


1. Incalzeste cuptorul de la aragaz. Intr-o tigaie mica si inalta, topeste  untul, mierea si zaharul si omogenizeaza-le bine.

2. Adauga faina si sarea si omogenizeaza.  Adauga orez expandat, circa o ceasca si amesteca bine. Daca mai e nevoie mai adauga orez expandat astfel incat toate boabele de orez sa fie imbracate in caramel.

3. Pe o tava pe care ai pus o hartie de copt, pune 6 forme de fursecuri dar nu foarte apropiate. Umple bine formele cu amestecul obtinut mai devreme fara sa lasi goluri.

4. Introdu la cuptor timp de 6 minute pana cand sunt maronii. Lasa sa se raceasca in tava si desprinde-le cu grija astfel incat bomboana sa ramana exact in forma in care a fost pusa.


Consuma-le in maxim doua zile! Sunt foarte crocante, asadar nu sunt recomandate celor care au o dantura fragila!

Postat la: 02-11-2010 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.