Cheesecake cu dovleac si ciocolata

Postat in Desert
Oare ce-i mai bun decat o prajitura cu multa ciocolata? Stiu! Un cheesecake cu ciocolata si piure de dovleac. Imagineaza-ti: un blat de biscuiti digestivi cu ciocolata, un strat de ciocolata fina cremoasa si inca un strat delicios cu piure de dovleac copt. Totul acoperit de bucatele de dovleac caramelizate in zahar brun si coniac. Words are useless, just look at the picture!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 8
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 30 minute

Ingrediente:

Pentru blat:

- 16 biscuiti de ciocolata digestivi fin maruntiti
- 1/4 ceasca zahar
- 1/3 ceasca unt topit

Pentru umplutura:

- 250g Mascarpone
- 250g Philadelphia
- 175g zahar brun sau tos
- 3 oua mari
- 1 cana piure de dovleac scurs de zeama
- 1 pastaie vanilie
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita sare
- 200 g ciocolata neagra topita
- 2 linguri unt
- 250g smantana cat mai grasa

Mod de preparare

1. Intr-un bol mare, amesteca biscuiti digestivi si zaharul. Adauga untul topit si amesteca bine. Pune mixul de biscuiti pe fundul tavii si preseaza bine.

2. Intr-un bol, amesteca crema de branza si zaharul cu mixerul, la viteza medie. Adauga ouale, unul cata unul, si amesteca usor dupa fiecare ou. Incorporeaza in compozitie pe rand: piureul de dovleac, smantana, scortisoara, vanilia si sarea. Pune deoparte aproape jumatate din aceasta compozitie.

3. Topeste ciocolata si cele 2 linguri de unt la bain marie. Combina ciocolata topita cu jumatate din compozitia de la punctul 2. 

4. Toarna compozitia de la punctul 3, respectiv dovleac si ciocolata, peste crusta de biscuiti din tava si introdu la cuptor timp de 15 minute, foc mic spre mediu.

5. Dupa 15 minute, scoate prajitura si toarna usor deasupra, cat mai uniform, si compozitia de branza cu dovleac (cealalta jumatate de compozitie de la 2).  Introdu din nou la cuptor pentru inca 40-45 de minute. Dupa ce prajitura este gata, lasa sa se raceasca in tava jumatate de ora.

6. Decoreaza prajitura cu bucatele de dovleac copt caramelizat in zahar brun si coniac. Serveste dupa ce s-a racit bine, preferabil peste noapte, la frigider. Clar, asta este cheesecake-ul meu preferat! Combinatia de dovleac copt cu ciocolata este mortala, in special toamna! Enjoy!

Ti se pare prea complicat? Ai aici un cheesecake mult mai simplu de preparat pe care poti sa-l decorezi cu mure si sirop de mure sau orice alte fructe doresti.

Postat la: 23-10-2010 de admin
Scor: 3.67 din 3 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.