Cheesecake cu dovleac si ciocolata


Ingrediente:
Pentru blat:- 16 biscuiti de ciocolata digestivi fin maruntiti
- 1/4 ceasca zahar
- 1/3 ceasca unt topit
Pentru umplutura:
- 250g Mascarpone
- 250g Philadelphia
- 175g zahar brun sau tos
- 3 oua mari
- 1 cana piure de dovleac scurs de zeama
- 1 pastaie vanilie
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita sare
- 200 g ciocolata neagra topita
- 2 linguri unt
- 250g smantana cat mai grasa
Mod de preparare
1. Intr-un bol mare, amesteca biscuiti digestivi si zaharul. Adauga untul topit si amesteca bine. Pune mixul de biscuiti pe fundul tavii si preseaza bine.
2. Intr-un bol, amesteca crema de branza si zaharul cu mixerul, la viteza medie. Adauga ouale, unul cata unul, si amesteca usor dupa fiecare ou. Incorporeaza in compozitie pe rand: piureul de dovleac, smantana, scortisoara, vanilia si sarea. Pune deoparte aproape jumatate din aceasta compozitie.
3. Topeste ciocolata si cele 2 linguri de unt la bain marie. Combina ciocolata topita cu jumatate din compozitia de la punctul 2.
4. Toarna compozitia de la punctul 3, respectiv dovleac si ciocolata, peste crusta de biscuiti din tava si introdu la cuptor timp de 15 minute, foc mic spre mediu.
5. Dupa 15 minute, scoate prajitura si toarna usor deasupra, cat mai uniform, si compozitia de branza cu dovleac (cealalta jumatate de compozitie de la 2). Introdu din nou la cuptor pentru inca 40-45 de minute. Dupa ce prajitura este gata, lasa sa se raceasca in tava jumatate de ora.
6. Decoreaza prajitura cu bucatele de dovleac copt caramelizat in zahar brun si coniac. Serveste dupa ce s-a racit bine, preferabil peste noapte, la frigider. Clar, asta este cheesecake-ul meu preferat! Combinatia de dovleac copt cu ciocolata este mortala, in special toamna! Enjoy!
Ti se pare prea complicat? Ai aici un cheesecake mult mai simplu de preparat pe care poti sa-l decorezi cu mure si sirop de mure sau orice alte fructe doresti.

Comentarii (0)