Cheesecake cu mure


Ingrediente:
- 10 biscuiti digestivi- 50 gr unt topit
- 600 gr branza Mascarpone + Philadelphia (sau 450 g branza de vaci + 150 g smantana grasa)
- 2 linguri faina
- 175 gr zahar tos
- extract de vanilie sau o pastaie de vanilie
- 2 oua plus un galbenus
- 300 gr mure
- 1 lingura zahar brun
- 1 lingura coniac
Mod de preparare
1. Se faramiteaza bine biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie sau cu un pahar. Topeste untul intr-o tigaie si adauga biscuitii sfaramati.
2. Intr-un bol, amesteca branza de vaci cu faina, zaharul, esenta de vanilie, ouale, galbenusul si smantana pana cand obtii un amestec pufos. Adauga 3/4 din cantitatea de mure, amesteca bine si toarna in tava peste biscuiti.
3. Se baga la cuptor, la temperatura medie, si se tine timp de 40-60 minute pana cand e inchegata deasupra, la fel ca o piftie. Lasa prajitura sa se raceasca cel putin o ora, intr-un loc racoros.
4. Inainte de servire se pregateste sosul de mure. Intr-o tigaie se pun murele ramase, o lingura de coniac si o lingura de zahar. Zdrobeste fructele in tigaie si amesteca bine timp de cateva minute pana cand zaharul s-a topit si ai obtinut un sos delicios.
Decoreaza fiecare portie cu sosul cald de mure si serveste!

Comentarii (0)