Cheesecake cu mure

Postat in Desert
Exista oare desert mai bun decat un cheesecake? Incearca si raspunde singura la intrebare. Pentru mine nu exista!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 8
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 20 minute

Ingrediente:

- 10 biscuiti digestivi
- 50 gr unt topit
- 600 gr branza Mascarpone + Philadelphia (sau 450 g branza de vaci + 150 g smantana grasa)
- 2 linguri faina
- 175 gr zahar tos
- extract de vanilie sau o pastaie de vanilie
- 2 oua plus un galbenus
- 300 gr mure
- 1 lingura zahar brun
- 1 lingura coniac

Mod de preparare

1. Se faramiteaza bine biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie sau cu un pahar. Topeste untul intr-o tigaie si adauga biscuitii sfaramati.

2. Intr-un bol, amesteca branza de vaci cu faina, zaharul, esenta de vanilie, ouale, galbenusul si smantana pana cand obtii un amestec pufos. Adauga  3/4 din cantitatea de mure, amesteca bine si toarna in tava peste biscuiti.

3. Se baga la cuptor, la temperatura medie, si se tine timp de 40-60 minute pana cand e inchegata deasupra, la fel ca o piftie.  Lasa prajitura sa se raceasca cel putin o ora, intr-un loc racoros.

4. Inainte de servire se pregateste sosul de mure. Intr-o tigaie se pun murele ramase, o lingura de coniac si o lingura de zahar. Zdrobeste fructele in tigaie si amesteca bine timp de cateva minute pana cand zaharul s-a topit si ai obtinut un sos delicios.

Decoreaza fiecare portie cu sosul cald de mure si serveste!

Postat la: 15-12-2009 de admin
Scor: 5 din 2 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.