Cheesecake cu zmeura si caise

Postat in Desert
Am gasit o zmeura dulce si parfumata in piata, hmmm, o nebunie! Dupa ce am mancat 4 pahare de zmeura asa simpla, am zis sa pun si de-o prajitura. Cheesecake, desigur.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 8
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 00 minute

Ingrediente:

200g biscuiti digestivi
75 g unt topit

500 g branza mascarpone
150 g smantana grasa - 30% grasime
4 oua
110 - 150 g zahar brun
un varf de sare
5-6 caise
2 pahare zmeura


Mod de preparare

De fapt, Dana, buna mea prietena de la Idei Cusute, mi-a cerut anul trecut in vara o reteta de cheesecake cu zmeura. Si cum anul trecut nu m-am conformat sa-i ofer o reteta, am zis sa ma revansez anul asta. Mi-a iesit o bunatate de cheesecake cu zmeura si, for extra taste, am ascuns si cateva caise in interior. Ca sa fie surpriza mai placuta!

Iar modul de preparare este cat mai simplu:
1. Untul topit se amesteca cu biscuitii digestivi sfaramati. Cu frimiturile astfel obtinute se imbraca o tava cu fund detasabil (a mea are 26 cm diametru, dar e cam mare; daca aveti una mai mica e ideal), ce a fost in prealabil imbracata in hartie de copt.

2. Amesteca mascarpone + smantana + ouale + zaharul brun pana cand se topeste zaharul. Poti sa pui mai mult zahar, daca vrei prajitura mai dulce. Eu una am preferat ceva mai acrisor, de vara.

3. Peste blatul de biscuiti se pun din loc in loc, jumatati de caisa cu interiorul in sus, spre tine. Deasupra toarna cu grija compozitia de branza cu oua, astfel incat sa nu muti caisele din loc.

4. Introdu la cuptor, la foc mic, circa 45-55 minute. Cand e inchegata bine suprafata prajiturii, atunci stii ca e gata.  Lasa cheesecake-ul la racit peste noapte.

5. Toppingul de zmeura l-am facut cat se poate de simplu: intr-o sita am zdrobit cu o lingura fructele pana cand s-au facut pasta. Pune sub sita o farfurie in care sa colectezi zeama de la zmeura cu care poti orna farfuria de servire (like I did). Poti sa pui toppingul ori inainte de servire si sa-l pastrezi separat, ori il amesteci cu un plic de gelatina incolora si il poti pune peste cheesecake. Vezi pe pliculet instructiunile de utilizare.

Eu am mers pe prima varianta, pentru ca nu ma omor dupa gustul/ aspectul prajiturilor cu topping de fructe imbracate in gel, fie el si incolor.

That's all folks! Pofta buna sa aveti daca incercati acest cheesecake!
Postat la: 25-06-2012 de admin
Scor: 4.5 din 4 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.