Chocolate crinkles


Ingrediente:
- 60g unt nesarat- 2 oua
- 230g faina
- 230g ciocolata (minim 60% cacao)
- 200 g zahar tos
- 1 pastaie de vanilie
- 1 lingurita praf de copt
- un varf de sare
- 100 grame zahar pudra (simplu sau vanilat)
Mod de preparare
1. Mai intai se topeste untul la bain marie, dupa care topeste si ciocolata. Omogenizeaza si pune deoparte.
2. Amesteca ouale si zaharul cu un mixer pana cand obtii un amestec consistent, albicios si pufos. Adauga vanilie (preferabil pastaie de vanilie in locul esentei) si amesteca usor.
3. Amestecul de oua se rastoarna peste ciocolata topita si se omogenizeaza bine.
4. Separat, amesteca faina cu varful de sare si praful de copt. Combina faina cu maglavaisul din oua si ciocolata si amesteca bine. O folie alimentara de plastic se pune direct peste aluat si se lasa peste noapte, in frigider.
A doua zi
5. Incalzeste cuptorul la 170 grade Celsius si, pana a ajuns la temperatura dorita, pregateste biscuitii.
6. Din aluatul preparat cu o zi inainte, se ia cu o lingurita o cantitate mica si se modeleaza sub forma unei bile (diametru 2-3 centrimetri). Procedeaza la fel pana cand ai terminat toata compozitia. Bilutele se dau prin zahar pudra si se aliniaza pe o tava imbracata in hartie de copt.
7. Se lasa la cuptor circa 10 minute. Sunt gata cand biluta aproape si-a dublat dimensiunea si are mici crapaturi, marginile sunt tari, dar interiorul moale. Scoate biscuitii din cuptor si lasa-i sa se raceasca (daca ai rabdare, ca eu nu prea am!). Enjoy the crinkles with a good coffee!

Comentarii (0)