Clatite brasovene cu branza dulce si stafide

Postat in Desert
Incearca acest tip de clatite delicioase, cu o umplutura clasica dar foarte gustoase.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 10
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 30 minute

Ingrediente:

- 1 ou
- zahar dupa gust
- 300 ml lapte
- 1/2 de pahar apa minerala
- faina cat cuprinde

umplutura:
- branza dulce de vaci
- putina smantana
- stafide
- esenta de rom
- coaja de lamaie
- vahar vanilat

Mod de preparare

1. Ingredientele pentru aluatul de clatite se amesteca intr-un bol. Intr-o  tigaie speciala de tefal, clatitele se pregatesc, pe rand, cu ajutorul unui polonic. Un polonic de aluat = o clatita. Se pregateste fiecare clatita si se pune deoparte.

2. Ingredientele de la umplutura se amesteca bine. Fiecare clatita se umple cu amestecul de branza dulce. Daca poti infasoara-le in forma de patrat. Daca nu reusesti, ruleaza-le in mod normal.

3. Pune 2 clatite intr-o forma rezistenta la temperaturi inalte, presara zahar vanilat si pune-le la cuptor 10 minute sau la microunde 3-4 minute.

Postat la: 13-12-2009 de admin
Scor: 3.5 din 2 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.