Crema de zahar ars - deliciosa si rapida!

Postat in Desert
Cui nu ii place crema de zahar ars? Si unde mai pui ca se face foarte usor si cu un minim de ingrediente?!? Incearc-o! Va deveni desertul preferat al familiei!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 10
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 00 minute

Ingrediente:

- 6 oua
- 1 litru lapte
- 11 linguri zahar,
- 1 plic de zahar cu vanilie de Bourbon

Mod de preparare

1. Folosim 6 oua intregi pe care le batem cu 5 linguri de zahar si un plic de zahar vanilinat.

2. Peste aceste oua incorporam 1 litru de lapte rece si omogenizam bine compozitia.

3. Intr-o cratita de cca 3kg topim 6 linguri de zahar.  Cind s-a caramelizat (mare atentie sa nu se arda zaharul!), se stinge focul si, rotind cratita,  incercam sa intindem caramelul pe peretii cratitei, cam la 2-3 degete inaltime.  

4. Compozitia de lapte cu oua o rasturnam in cratita si o introducem la cuptor, la foc mediu-mic, timp de 45 minute.

5. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine. Se savureaza rece alaturi de un fresh natural de fructe. Enjoy!

Postat la: 14-05-2010 de Maria
Scor: 4 din 3 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.