Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni
Postat in
Desert


Ingrediente:
Ingrediente Blat:7 albusuri
280 g zahar
210 g nuca
Ingrediente crema:
3 galbenusuri
300 g zahar pudra
300g unt
6 lg cacao
Capsuni si nuci pentru decor
Mod de preparare
Iata si modul de preparare:
1. Albusurile se bat spuma cu un varf de sare. Cand s-au facut spuma se adauga zaharul si se continua mixarea pana cand obtinem o spuma- crema lucioasa si ferma (trebuie sa ramana lipita de mixer atunci cand o ridici) si zaharul sa fie complet dizolvat.
2. Adaugam in umplutura nucile macinate foarte marunt si un varf de bicarbonat de sodiu. Amestecam usor, atat cat sa se omogenizeze ingredientele.
3. Intr-o tava de cuptor mare, 35-45 cm, se pune hartie de copt, se unge cu unt si se intinde amestecul de bezea pe toata tava. Cand va fi gata, se taie in doua blatul.
4. In cuptorul deja incins la 170 grade, se introduce blatul si se lasa timp de 20-25 de minute.
5. Se pregateste crema intre timp: se mixeaza galbenusurile cu zahar si cu cacao. Adauga si untul la temperatura camerei si vei obtine o crema consistenta de ciocolata (nici nu vreau sa ma gandesc ce bomba calorica e prajitura asta!).
6. Pentru asamblarea prajiturii, lasam blatul sa se raceasca si il impartim in doua. Peste prima parte de blat se pune crema de ciocolata si, pentru ca mi se parea ca o sa fie prea multa ciocolata, am mai "domolit" gustul mult prea dulce si caloric cu cateva capsuni taiate cubulete pe care le-am pus peste crema.
7. Se pune si a doua parte de blat si din nou crema de ciocolata. Este suficienta crema incat sa imbraci prajitura si pe magine.
8. Se orneaza cu nuca tocata mai mare, preferabil sa fie si putin prajita, alaturi de alte cateva capsuni feliate.
Se lasa la rece pana a doua zi si se imparte cu prietenii sau colegii de birou!
Postat la: 15-08-2016 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (0)