Dulceata de nuci verzi


Ingrediente:
- 200 nuci in coaja verde- 1 kg zahar
- o lamaie
- 3 pahare mari cu apa
Mod de preparare
1. Ai nevoie de circa 200 nuci verzi, cu coaja, pe care le pui in apa clocotita pret de 15-20 de minute. Scoate nucile din apa clocotita, curata-le de coaja si pune-le intr-un bol cu apa rece. La procesul de decojire a nucilor iti recomand sa folosesti manusi daca nu vrei sa-ti faci mainile negre.
2. Spala nucile in 3-4 randuri de apa rece, iar in ultima apa pune nucile la foc si da-le in cateva clocote. Arunca apa fiarta, pune din nou nucile in apa rece si mai da-le in cateva clocote. Repeta operatiunea de 3-4 ori. La final, spala nucile de doua ori in apa rece si lasa-le la scurs.
3. Cat timp stau nucile la scurs, prepara siropul: intr-o cratita pune la fiert zaharul si apa. Cand siropul este legat se pun nucile. Siropul este legat atunci cand ridicand lingurita din zeama se formeaza un fir subtire, care se intinde si este lipicios.
4. Cand incepe din nou sa fiarba, dupa ce am pus nucile, se pune zeama de la o lamaie si se lasa sa dea in cateva clocote. Incearca sa vezi daca e legata dulceata si daca este, atunci da oala de pe foc.
5. Se lasa sa se racoreasca si apoi se toarna in borcane si se astupa etans.

Comentarii (0)