Inghetata de cirese amare cu fulgi de migdale
Postat in
Desert


Ingrediente:
250-300 g smantana 30% grasime2 maini de cirese amare fara samburi
4 linguri de zahar brun
un pahar cu lapte 3,5% grasime (150 ml)
50 g fulgi de migdale (1/2 de pungulita)
Mod de preparare
Cum nu-mi place sa ma complic cu retete ce-ti dau bataie de cap, am ales o reteta de inghetata foarte simpla. Atat de simpla, ca e imposibil sa dai gres!
1. Am scos samburii de la ciresele amare si le-am bagat in blender pana s-au facut pasta. Am mai pastrat 5-6 cirese pe care le-am taiata grosier si le-am amestecat ulterior in crema de inghetata.
2. Am pus zaharul brun + laptele pe foc si am lasat pana cand zaharul s-a topit complet.
3. Intr-un bol incapator, am omogenizat smantana cu piureul de cirese. Am adaugat laptele indulcit si am amestecat bine. La final am venit cu ploaia de fulgi de migdale si cu ciresele taiate grosier puse deoparte la pct.1. Am incorporat usor ingredientele si am pus continutul intr-un bol de plastic. Si direct la congelator cu crema de inghetata.
Cam in 3- 4 ore e gata. V-am spus ca e usor!
Enjoy!
1. Am scos samburii de la ciresele amare si le-am bagat in blender pana s-au facut pasta. Am mai pastrat 5-6 cirese pe care le-am taiata grosier si le-am amestecat ulterior in crema de inghetata.
2. Am pus zaharul brun + laptele pe foc si am lasat pana cand zaharul s-a topit complet.
3. Intr-un bol incapator, am omogenizat smantana cu piureul de cirese. Am adaugat laptele indulcit si am amestecat bine. La final am venit cu ploaia de fulgi de migdale si cu ciresele taiate grosier puse deoparte la pct.1. Am incorporat usor ingredientele si am pus continutul intr-un bol de plastic. Si direct la congelator cu crema de inghetata.
Cam in 3- 4 ore e gata. V-am spus ca e usor!
Enjoy!
Postat la: 25-06-2012 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (0)