Inghetata de cirese amare cu fulgi de migdale

Postat in Desert
Daca gasesti la piata cirese amare, te rog sa iei! Sunt incredibil de bune. Intial le-am luat sa fac o dulceata, dar mi-a placut asa mult gustul amarui usor dulce, incat le-am mancat crude pana cand nu am mai avut din ce sa fac dulceata. Iar cu cele 2 maini de cirese amare ramase, am zis ca merita sa incerc o inghetata.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 4
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 10 minute

Ingrediente:

250-300 g smantana 30% grasime
2 maini de cirese amare fara samburi
4 linguri de zahar brun
un pahar cu lapte 3,5% grasime (150 ml)
50 g fulgi de migdale (1/2 de pungulita)

Mod de preparare

Cum nu-mi place sa ma complic cu retete ce-ti dau bataie de cap, am ales o reteta de inghetata foarte simpla. Atat de simpla, ca e imposibil sa dai gres!

1. Am scos samburii de la ciresele amare si le-am bagat in blender pana s-au facut pasta. Am mai pastrat 5-6 cirese pe care le-am taiata grosier si le-am amestecat ulterior in crema de inghetata.

2. Am pus zaharul brun + laptele pe foc si am lasat pana cand zaharul s-a topit complet.

3. Intr-un bol incapator, am omogenizat smantana cu piureul de cirese. Am adaugat laptele indulcit si am amestecat bine. La final am venit cu ploaia de fulgi de migdale si cu ciresele taiate grosier puse deoparte la pct.1. Am incorporat usor ingredientele si am pus continutul intr-un bol de plastic. Si direct la congelator cu crema de inghetata.
Cam in 3- 4 ore e gata.  V-am spus ca e usor!

Enjoy!
Postat la: 25-06-2012 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.