Mar copt cu scortisoara si miere!

Postat in Desert
"Am trei mere. Ce pot sa fac cu ele?" Acum nu stiu ce ai face tu, dar eu mi-am adus aminte de merele si gutuile coapte pe soba, la bunici, iarna (hm, ce bune erau!!!), si am incercat sa le reinventez la cuptor.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 40 minute

Ingrediente:

- 3 mere, doua mari unul mic
- scortisoara
- putin zahar brun
- miere sau sirop de artar

Mod de preparare

1. Mai intai se taie o palarioara din partea de sus a marului. Se scoate interiorul cu grija, fara sa tai si partea de jos.

2. Marul mai mic se curata si se taie bucatele mici. Cele doua mere mari carora le-ai scos cotorul se umplu cu bucatele mici de mere. Se presara scortisoara si se umplu cu miere (1-2 lingurite). Pune deasupra un cub de zahar brun, acopera cu palarioara, pune marul intr-o forma de briosa si introdu in cuptorul deja incins.

In 30 de minute o sa ai o minunatie de mar copt. Incearca si tu!
 

Postat la: 18-01-2010 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.