Orez cu lapte

Postat in Desert
Desertul preferat ale copilariei mele!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 4
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 30 minute

Ingrediente:

- 1 litru lapte,
- o cana de orez,
- 5-6 linguri de zahar,
- zahar vanilat un pliculet

Mod de preparare

1.Intr-o cratita incapatoare se pune laptele sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba se adauga orezul bine spalat  si zaharul. Se amesteca continuu, cel putin la inceput ca sa nu se lipeasca orezul si sa nu dea pe foc.

2. Se lasa focul mai mic si cand observam ca s-a umflat orezul, luam un bob si il incercam sa nu mai fie tare.

3. Daca orezul s-a fiert, oprim focul, adaugam zahar vanilat si acoperim cratita. Dupa 10 minute se poate portiona orezul cu lapte. Se serveste simplu cu scortisoara sau cu diverse dulceturi.

Postat la: 04-06-2010 de Maria
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.