Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Postat in Desert
Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci reteta cu gutui in loc de morcovi? Eu am fost curioasa de switch asa ca m-am pus pe prajiturit.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 10
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 00 minute

Ingrediente:

BLAT

Pasul 1: uscat
360 g faina alba
1 1/2 lg. praf de copt
1 lg bicarbonat de sodiu
1/2 lg sare
1 1/2 lg scortisoara
1/2 pahar ciocolata neagra rasa


Pasul 2:
4 oua
300g zahar
250 ml ulei vegetal


2 gutui rase (ochiul mare de la razatoare)
1 betisor vanilie
1/2 lg condimente pentru prajituri
o mana mica de caju maruntit

Topping:
o cutie crema mascarpone (150g)
o mana caju prajit si sarat
zahar de cocos (optional)


lg.= lingurita

Mod de preparare

1. Amestecam intr-un bol toate ingredientele de la pasul 1 (faina, praf copt, bicarbonat, sare, scortisoare, ciocolata neagra rasa).

2. In alt bol mare, amestecam cu un mixer ouale cu zaharul (am pus pudra sa topeasca zaharul mai repede). Odata omogenizat amestecul, am inceput sa adaug si uleiul (putin cate putin, nu tot odata!). In maxim 10 minute, daca folosesti zahar pudra, ai terminat pasul asta.

3. In bolul in care am amestecat ouale, adaugam putin cate putin (eu am pus cate 3-5 linguri odata) amestecul de faina de la pasul 1.

4. Da drumul la cuptor la foc mic, acesta trebuie sa fie gata sa primeasca prajitura in curand.  

5. Dam pe razatoare gutuile (nu mai devreme, ca or sa se ingalbeneasca rapid), si le adaugam in compozitia gata facuta.

6. Si, nu in ultimul rand, the fine tunning for the cake: vanilie, condimentele pentru prajituri, caju prajit si sarat maruntit.  Amestecam pentru ultima oara. Punem amestecul pentru prajitura intr-o tava unsa cu unt si trecem la next step.

7. Introducem in cuptorul deja incins, la foc mic, si tinem prajitura circa 30-40 de minute. Cam pana cand trece testul cu scobitoare: daca este introdusa in mijloc, iese curata; fara compozitie pe ea, nu umeda!

8. Decor? Ce zici de o crema mascarpone intinsa usor pe deasupra prajiturii + caju prajit si sarat bine faramitat + zahar de cocos.  

Postat la: 06-12-2015 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.