Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)
Postat in
Desert


Ingrediente:
BLATPasul 1: uscat
360 g faina alba
1 1/2 lg. praf de copt
1 lg bicarbonat de sodiu
1/2 lg sare
1 1/2 lg scortisoara
1/2 pahar ciocolata neagra rasa
Pasul 2:
4 oua
300g zahar
250 ml ulei vegetal
2 gutui rase (ochiul mare de la razatoare)
1 betisor vanilie
1/2 lg condimente pentru prajituri
o mana mica de caju maruntit
Topping:
o cutie crema mascarpone (150g)
o mana caju prajit si sarat
zahar de cocos (optional)
lg.= lingurita
Mod de preparare
1. Amestecam intr-un bol toate ingredientele de la pasul 1 (faina, praf copt, bicarbonat, sare, scortisoare, ciocolata neagra rasa).
2. In alt bol mare, amestecam cu un mixer ouale cu zaharul (am pus pudra sa topeasca zaharul mai repede). Odata omogenizat amestecul, am inceput sa adaug si uleiul (putin cate putin, nu tot odata!). In maxim 10 minute, daca folosesti zahar pudra, ai terminat pasul asta.
3. In bolul in care am amestecat ouale, adaugam putin cate putin (eu am pus cate 3-5 linguri odata) amestecul de faina de la pasul 1.
4. Da drumul la cuptor la foc mic, acesta trebuie sa fie gata sa primeasca prajitura in curand.
5. Dam pe razatoare gutuile (nu mai devreme, ca or sa se ingalbeneasca rapid), si le adaugam in compozitia gata facuta.
6. Si, nu in ultimul rand, the fine tunning for the cake: vanilie, condimentele pentru prajituri, caju prajit si sarat maruntit. Amestecam pentru ultima oara. Punem amestecul pentru prajitura intr-o tava unsa cu unt si trecem la next step.
7. Introducem in cuptorul deja incins, la foc mic, si tinem prajitura circa 30-40 de minute. Cam pana cand trece testul cu scobitoare: daca este introdusa in mijloc, iese curata; fara compozitie pe ea, nu umeda!
8. Decor? Ce zici de o crema mascarpone intinsa usor pe deasupra prajiturii + caju prajit si sarat bine faramitat + zahar de cocos.
2. In alt bol mare, amestecam cu un mixer ouale cu zaharul (am pus pudra sa topeasca zaharul mai repede). Odata omogenizat amestecul, am inceput sa adaug si uleiul (putin cate putin, nu tot odata!). In maxim 10 minute, daca folosesti zahar pudra, ai terminat pasul asta.
3. In bolul in care am amestecat ouale, adaugam putin cate putin (eu am pus cate 3-5 linguri odata) amestecul de faina de la pasul 1.
4. Da drumul la cuptor la foc mic, acesta trebuie sa fie gata sa primeasca prajitura in curand.
5. Dam pe razatoare gutuile (nu mai devreme, ca or sa se ingalbeneasca rapid), si le adaugam in compozitia gata facuta.
6. Si, nu in ultimul rand, the fine tunning for the cake: vanilie, condimentele pentru prajituri, caju prajit si sarat maruntit. Amestecam pentru ultima oara. Punem amestecul pentru prajitura intr-o tava unsa cu unt si trecem la next step.
7. Introducem in cuptorul deja incins, la foc mic, si tinem prajitura circa 30-40 de minute. Cam pana cand trece testul cu scobitoare: daca este introdusa in mijloc, iese curata; fara compozitie pe ea, nu umeda!
8. Decor? Ce zici de o crema mascarpone intinsa usor pe deasupra prajiturii + caju prajit si sarat bine faramitat + zahar de cocos.
Postat la: 06-12-2015 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (0)