Prajitura cu iaurt, mac si kiwi


Ingrediente:
BLAT:- 120 g unt rece
- 60 g zahar pudra
- 1 galbenus
- 180 g faina
- 1 lingura coaja de portocala rasa
CREMA:
- 3 linguri dulceata de portocale
- 4 pliculete de gelatina
- 4 galbenusuri
- 200 g zahar
- 125 ml lapte
- 80 ml suc de portocale sau gref
- 500 g iaurt
- 120 g mac macinat
- 300 g frisca lichida
- kiwi pentru ornat sau portocale
Mod de preparare
Acum, cantitatile pentru blat au fost ok, dar mi-a iesit prea multa crema pentru umplutura, asa ca sfatul meu ar fi sa faceti mai putina.
1. In ingredientele de la blat, framanata un aluat moale, formeaza din el o bila, infasoar-o in fole de aluminiu si las-o la frigider aproape o ora.
2. Scoate biluta de aluat din frigider si pe o planset tapetata cu faina, ruleaza-o cu un facalet. Pune foaia de aluat intr-o forma de tort ce a fost in prealabil imbracata cu hartie de copt. Inteapa blatul cu o furculita din loc in loc si introdu in cu. In cuptorul deja incins, redu focul la minim si lasa la copt timp de 20-25 de minute. Imediat ce ai scos blatul din cuptor, unge-l cu cele 3 linguri de dulceata de portocale.
3. Intr-o oala incapatoare pune galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie si laptele. Incalzeste-le la foc mic si amesteca constant. Atentie sa nu le fierbi. Topeste gelatina in sucul de portocale sau gref si adauga-o in craticioara. Amesteca bine.
4. Adauga iaurtul si macul si omogenizeaza bine. Cand gelatina incepe sa inchege compozitia adauga si frisca batuta. Omogenizeaza amestecul si umple forma de tort cu aceasta compozitie. Lasa prajitura la frigider timp de cel putin doua ore inainte sa o servesti. Inainte de a servi, decoreaza cu kiwi sau felii subtiri de portocale (asta e varianta din revista).

Comentarii (2)