Prajitura cu iaurt, mac si kiwi

Postat in Desert
Reteta am vazut-o in revista Ioana - Secretele Bucatariei, nr 11/ 2010 si mi-a placut foarte mult cum arata in poza, asa ca am zis sa o incerc.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 8
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 30 minute

Ingrediente:

BLAT:
- 120 g unt rece
- 60 g zahar pudra
- 1 galbenus
- 180 g faina
- 1 lingura coaja de portocala rasa

CREMA:
- 3 linguri dulceata de portocale
- 4 pliculete de gelatina
- 4 galbenusuri
- 200 g zahar
- 125 ml lapte
- 80 ml suc de portocale sau gref
- 500 g iaurt
- 120 g mac macinat
- 300 g frisca lichida
- kiwi pentru ornat sau portocale

Mod de preparare

Acum, cantitatile pentru blat au fost ok, dar mi-a iesit prea multa crema pentru umplutura, asa ca sfatul meu ar fi sa faceti mai putina.


1. In ingredientele de la blat, framanata un aluat moale, formeaza din el o bila, infasoar-o in fole de aluminiu si las-o la frigider aproape o ora.

2. Scoate biluta de aluat din frigider si pe o planset tapetata cu faina, ruleaza-o cu un facalet. Pune foaia de aluat intr-o forma de tort ce a fost in prealabil imbracata cu hartie de copt. Inteapa blatul cu o furculita din loc in loc si introdu in cu. In cuptorul deja incins, redu focul la minim si lasa la copt timp de 20-25 de minute. Imediat ce ai scos blatul din cuptor, unge-l cu cele 3 linguri de dulceata de portocale.

3. Intr-o oala incapatoare pune galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie si laptele. Incalzeste-le la foc mic si amesteca constant. Atentie sa nu le fierbi. Topeste gelatina in sucul de portocale sau gref si adauga-o in craticioara. Amesteca bine.

4. Adauga iaurtul si macul si omogenizeaza bine.  Cand gelatina incepe sa inchege compozitia adauga si frisca batuta. Omogenizeaza amestecul si umple forma de tort cu aceasta compozitie. Lasa prajitura la frigider timp de cel putin doua ore inainte sa o servesti. Inainte de a servi, decoreaza cu kiwi sau felii subtiri de portocale (asta e varianta din revista).

Postat la: 02-11-2010 de admin
Scor: 4 din 2 voturi

Comentarii (2)

A.G a spus la 10-12-2010 22:46
care sunt ingredientele pentru aceasta prajitura? De ce nu sunt trecute? Multumesc
Ramona a spus la 15-12-2010 13:29
Ingredientele sunt trecute in partea dreapta a pozei.
<<   1    >>
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.