Prajitura rotunda de cacao cu glazura de ciocolata


Ingrediente:
- 1 pachet unt nesarat- 3 cesti de zahar
- 1 ceasca lapte
- 75 g cacao
- 3-4 oua
- 50 g ciocolata alba
Mod de preparare
1. Intr-o oala combina urmatoarele ingrediente: lapte, zahar, unt si cacao. Lasa oala sa dea in 3-4 clocote, dupa care se lasa la racit. Din compozitia obtinuta se pune deoparte 4-5 linguri pentru glazura sau mai mult daca vrei mai multa glazura.
2. Se separa galbenusurile de albusuri si se bat spuma. In compozitia de cacao racita se adauga urmatoarele: galbenusurile, 3 cesti de faina si o lingurita de praf de copt. Se omogenizeaza bine, iar la final se adauga si albusurile facute spuma.
3. Se unge forma de prajitura cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se introduce in cuptorul deja incins. Sub nicio forma in primele 20 de minute sa nu deschizi usa cuptorului. In total prajitura sta in jur de 30-35 de minute la cuptor, la foc mediu. Se testeaza daca e gata cu o scobitoare: daca scobitoarea iese curata din prajitura inseamna ca e gata..
4. Se scoate din forma si se lasa la racit pe un platou. In cele 4-5 linguri de glazura se mai pun 2 linguri de zahar si se tine putin pe foc pana da in clocot de 2-3 ori. Se unge checul cu glazura astfel formata si se rade deasupra ciocolata alba. Se mai poate orna cu diverse bunatati, cum ar fi: fistic faramitat, nuca de cocos, sirop de caramel etc.

Comentarii (0)