Reteta de cheesecake pas cu pas
Postat in
Desert


Ingrediente:
16 biscuiti digestivi50g unt
250g Mascarpone
250g Philadelphia
3 oua
o pastaie de vanilie
175g zahar brun sau alb tos
Mod de preparare
Iata cum sa pregatesti un cheesecake delicios pas cu pas:
1. BLATUL
Sfarama bine biscuitii digestivi! Metoda mea: ii las in ambalajul in care i-am cumparat si dau cu ei de masa. E o metoda buna sa-ti descarci nervii! :D
Amestec biscuitii bine faramitati cu untul (50g) topit si asez blatul in tava. Acesta se uniformizeaza bine. Eu folosesc un pahar pentru acest procedeu.
Multe retete iti vor spune acum sa introduci tava in cuptor si sa coci blatul de biscuiti 10 minute. I did this. Dar combinat cu restul timpului cat vei coace cheesecake-ul, in final vei avea un blat ars. Asa ca am trecut peste acest pas, nu am mai copt biscuitii fara compozitie si a iesit foarte bine!
2. COMPOZITIA
Poti sa combini diverse tipuri de branza/ crema de branza pana ajungi la compozitia dorita, dar daca vrei o crema fina eu iti recomand sa folosesti 2 cutii de Philadelphia (250 g) si o cutie de Mascarpone (250 g). Practic, in total ai nevoie de minim 500 g de crema de branza. Am incercat si cu crema de branza de vaci, dar seamana mai mult la compozitie cu o pasca.
Crema de branza Mascarpone & Philadelphia + 3 oua puse unul cate unul + esenta de vanilie (preferabil din pastaie) + 3/4 cana de zahar brun sau tos = super compozitie pentru cheesecake.
De aici, poti sa torni compozitia peste blatul de biscuiti, sa coci prajitura si ulterior sa o decorezi cu un topping de fructe (mure, spre exemplu!).
Sau poti sa adaugi o ciocolata neagra topita si sa ai un cheesecake de ciocolata. Sau sa imparti compozitia in doua si una sa o faci cu dovleac alta cu ciocolata. Sau... foloseste-ti imaginatia si incearca ceva nou!
3. ASAMBLARE si COACERE
Toarna incet compozitia peste baltul de biscuiti si introdu in cuptorul incins. Da la foc minim si lasa la cuptor intre 40-60 de minute.
Testul scobitorii nu merge la aceasta prajitura. Cum stii ca este gata: suprafata prajiturii e inchegata si are o pojghita deasupra, asemeni unei piftii. Ba mai mult, cand o scoti din cuptor si misti tava putin, se clatina asemeni unei piftii.
Niciodata nu am tinut un cheesecake mai putin de 30 de minute la cuptor si niciodata mai mult de 50. Acum depinde si de cuptorul tau si de cum iti setezi focul.
Stiu ca primul impuls ar fi sa te infigi in prajitura, dar pana sa o savurezi trebuie sa o lasi sa se raceasca bine in tava, dupa care sa o pui la frigider unde va sta cel putin 3 ore. Preferabil sa o lasi de seara pana dimineata.
Dupa ce prajitura s-a racit complet, poti sa adaugi toppingul de fructe.
1. BLATUL
Sfarama bine biscuitii digestivi! Metoda mea: ii las in ambalajul in care i-am cumparat si dau cu ei de masa. E o metoda buna sa-ti descarci nervii! :D
Amestec biscuitii bine faramitati cu untul (50g) topit si asez blatul in tava. Acesta se uniformizeaza bine. Eu folosesc un pahar pentru acest procedeu.
Multe retete iti vor spune acum sa introduci tava in cuptor si sa coci blatul de biscuiti 10 minute. I did this. Dar combinat cu restul timpului cat vei coace cheesecake-ul, in final vei avea un blat ars. Asa ca am trecut peste acest pas, nu am mai copt biscuitii fara compozitie si a iesit foarte bine!
2. COMPOZITIA
Poti sa combini diverse tipuri de branza/ crema de branza pana ajungi la compozitia dorita, dar daca vrei o crema fina eu iti recomand sa folosesti 2 cutii de Philadelphia (250 g) si o cutie de Mascarpone (250 g). Practic, in total ai nevoie de minim 500 g de crema de branza. Am incercat si cu crema de branza de vaci, dar seamana mai mult la compozitie cu o pasca.
Crema de branza Mascarpone & Philadelphia + 3 oua puse unul cate unul + esenta de vanilie (preferabil din pastaie) + 3/4 cana de zahar brun sau tos = super compozitie pentru cheesecake.
De aici, poti sa torni compozitia peste blatul de biscuiti, sa coci prajitura si ulterior sa o decorezi cu un topping de fructe (mure, spre exemplu!).
Sau poti sa adaugi o ciocolata neagra topita si sa ai un cheesecake de ciocolata. Sau sa imparti compozitia in doua si una sa o faci cu dovleac alta cu ciocolata. Sau... foloseste-ti imaginatia si incearca ceva nou!
3. ASAMBLARE si COACERE
Toarna incet compozitia peste baltul de biscuiti si introdu in cuptorul incins. Da la foc minim si lasa la cuptor intre 40-60 de minute.
Testul scobitorii nu merge la aceasta prajitura. Cum stii ca este gata: suprafata prajiturii e inchegata si are o pojghita deasupra, asemeni unei piftii. Ba mai mult, cand o scoti din cuptor si misti tava putin, se clatina asemeni unei piftii.
Niciodata nu am tinut un cheesecake mai putin de 30 de minute la cuptor si niciodata mai mult de 50. Acum depinde si de cuptorul tau si de cum iti setezi focul.
Stiu ca primul impuls ar fi sa te infigi in prajitura, dar pana sa o savurezi trebuie sa o lasi sa se raceasca bine in tava, dupa care sa o pui la frigider unde va sta cel putin 3 ore. Preferabil sa o lasi de seara pana dimineata.
Dupa ce prajitura s-a racit complet, poti sa adaugi toppingul de fructe.
Postat la: 18-04-2012 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (0)