Smochine cu branza dulce la cuptor

Postat in Desert
Smochinele cu branza dulce la cuptor sunt un desert foarte usor.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 20 minute

Ingrediente:

- 4 smochine
- 250 g branza de vaci
- 6 lingurite zahar brun
- sirop de guave sau sirop de la dulceata
- putin unt sau ulei pt uns tava

Mod de preparare

Dar daca iti plac fructele si nu te omori dupa dulciurile atunci aceasta reteta este ideala pentru tine.

1. Branzica de vaci se amesteca bine cu 6 lingurite de zahar brun. Pe o tava unsa in prealabil cu putin unt, se intinde branzica de vaci in strat uniform.

2. Smochinele se taie in patru si se aseaza deasupra branzicii. In interiorul fiecarei smochine se pune o lingurita de sirop de guave sau de sirop din dulceata. Cu inca o lingurita se mai poate imbogati si gustul branzicii de langa smochine. Circa 6-8 lingurite de dulceata ar trebui sa fie de ajuns pentru cele 4 smochine.

3. Se introduce desertul in cuptorul deja incins, dat la foc mediu, timp de 15 minute. Este gata cand zaharul s-a topit complet si smochinele sunt rumenite.
 

Postat la: 12-10-2010 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.