Prepelita cu struguri albi, reteta clasica a bucatariei franceze
Postat in
Fripturi


Ingrediente:
- 2 linguri unt sarat/ sau 2 linguri ulei de masline daca nu ai unt- 2 prepelite/ persoana
- 1 ceapa mica tocata
- 150 grame struguri albi (circa 2 maini)
- 1/2 cana de vin alb demisec
- salvie uscata (1 lingurita rasa)
- 1-2 foi dafin
- sare
- piper
Mod de preparare
Am descoperit de curand cea mai buna reteta pentru a obtine prepelite fragede si gustoase. Daca pana acum la pregateam la cuptor si de cele mai multe ori uitam de ele, asa incat la final ajungeau sa fie crocante, acum am reteta perfecta.
Mod de preparare:
1. Se topesc cele doua linguri de unt si se prajesc prepelitele pana cand incep sa prinda putina culoare. Dupa ce s-au prajit usor pe toate partile, se scot pe un servetel.
2. Ceapa tocata fin se prajeste in restul de unt ramas pana cand devine translucida. Se adauga prepelitele, vinul alb, sare, piper, 2 frunze de dafin si salvia.
3. Se acopera oala si se lasa la foc mediu circa 20-25 de minute. Dupa 10-15 minute, adauga si strugurii albi. Poti sa pui strugurii de la inceput, dar isi vor pierde din forma si consistenta.
4. La final, daca vrei sa obtii un sos mai gros, scoate preplitele si lasa doar sosul la foc mai rapid 1-2 minute. Dar daca ma intrebi pe mine, sosul care s-a format este perfect asa, nu mai e nevoie sa-l ingrosi.
Pofta buna!
Mod de preparare:
1. Se topesc cele doua linguri de unt si se prajesc prepelitele pana cand incep sa prinda putina culoare. Dupa ce s-au prajit usor pe toate partile, se scot pe un servetel.
2. Ceapa tocata fin se prajeste in restul de unt ramas pana cand devine translucida. Se adauga prepelitele, vinul alb, sare, piper, 2 frunze de dafin si salvia.
3. Se acopera oala si se lasa la foc mediu circa 20-25 de minute. Dupa 10-15 minute, adauga si strugurii albi. Poti sa pui strugurii de la inceput, dar isi vor pierde din forma si consistenta.
4. La final, daca vrei sa obtii un sos mai gros, scoate preplitele si lasa doar sosul la foc mai rapid 1-2 minute. Dar daca ma intrebi pe mine, sosul care s-a format este perfect asa, nu mai e nevoie sa-l ingrosi.
Pofta buna!
Postat la: 20-02-2015 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (0)