Cartofi aurii la cuptor cu piper si lamaie

Postat in Garnituri
Usor de facut si foarte gustosi, acesti cartofi aurii la cuptor cu piper si lamaie sunt o garnitura ideala pentru preparatele din pui.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 45 minute

Ingrediente:

- 8 cartofi medii ca marime
- condiment piper cu lamaie de la Kotany
- sare
- piper alb
- oregano uscat
- menta uscata (optional)

Mod de preparare

1. Cartofii se curata si se spala bine, dupa care se taie in sferturi. Se pun la fiert, intr-o oala cu multa apa, si se tin pe foc circa 20-25 de minute pana cand sunt aproape fierti.

2. Incinge bine aragazul si da focul la temperatura medie. Pe o tava pe care ai pus hartie de copt sau folie de aluminiu, toarna cateva picaturi de ulei de masline si intinde-le uniform. Pune cartofii in tava si condimenteaza-i cu piper cu lamaie, putina sare, piper alb si oregano. Optional, poti sa pui si menta uscata.

3. Introdu tava la cuptor si in 20 de minute o sa ai o minunatie de cartofi aurii frumos rumeniti la cuptor. Merg foarte bine la gratar si la diverse preparate cu carne, cum ar fi puiul la tigaie cu usturoi si lamaie.

Pofta Buna!
 

Postat la: 13-10-2010 de admin
Scor: 5 din 1 vot

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.