Cartofi copti cu otet balsamic - reteta Jamie Oliver
Postat in
Garnituri


Ingrediente:
8 cartofi medii, curatati si taiati wedgesulei de masline
50g unt
1 fir rozmarin proaspat
un bulb de usturoi
4-5 cepe rosii sau albe
200ml otet balsamic
sare de mare
piper
Mod de preparare
1. Pune la fiert o oala cu apa si un varf generos de sare. Pana cand apa incepe sa fiarba, curata cartofii si taie-i wedges. Cand apa e in clocot pune cartofii la fiert circa 8-10 minute.
2. Cat fierb cartofii incinge cuptorul si pregateste tava. Eu o imbrac in hartie de copt ca sa-mi usurez ulterior spalatul vaselor. :)
Unge tava cu ulei de masline in cantitate generoasa, pune cartofii semi-fierti, ceapa taiata sferturi, usturoiul, rozmarinul tocat si untul taiat cubulete. Intoarce ingredientele pe toate partile pana cand s-au imbracat bine in ulei si condimente. Adauga otetul balsamic, sarea si piperul. Jamie spune acum sa tii oala/tava pe foc 5 minute pentru a reduce otetul balsamic. Eu am sarit peste pasul asta si am introdus la cuptor, foc mediu.
3. 50 de minute mai tarziu, cartofii au o crusta delicioasa si sunt de un brun inchis interesant. Ceapa este lipicioasa si dulce si legumele sunt tocmai bune pentru a fi savurate cu o friptura de porc, asa cum ne sugereaza Jamie. Practic, eu nu ajung sa mai fac si friptura! Am preparat cartofii de 2-3 ori si mereu ajung sa-i mananc simpli. I just love them!
2. Cat fierb cartofii incinge cuptorul si pregateste tava. Eu o imbrac in hartie de copt ca sa-mi usurez ulterior spalatul vaselor. :)
Unge tava cu ulei de masline in cantitate generoasa, pune cartofii semi-fierti, ceapa taiata sferturi, usturoiul, rozmarinul tocat si untul taiat cubulete. Intoarce ingredientele pe toate partile pana cand s-au imbracat bine in ulei si condimente. Adauga otetul balsamic, sarea si piperul. Jamie spune acum sa tii oala/tava pe foc 5 minute pentru a reduce otetul balsamic. Eu am sarit peste pasul asta si am introdus la cuptor, foc mediu.
3. 50 de minute mai tarziu, cartofii au o crusta delicioasa si sunt de un brun inchis interesant. Ceapa este lipicioasa si dulce si legumele sunt tocmai bune pentru a fi savurate cu o friptura de porc, asa cum ne sugereaza Jamie. Practic, eu nu ajung sa mai fac si friptura! Am preparat cartofii de 2-3 ori si mereu ajung sa-i mananc simpli. I just love them!
Postat la: 20-04-2012 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (1)