Cartofi "dalmatieni"

Postat in Garnituri
Sunt de fapt cartofi fierti "patati" cu spanac si tocmai buni de servit alaturi de un file de peste.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 30 minute

Ingrediente:

- 6 cartofi medii ca marime
- 100 g spanac congelat (3 cuburi congelate)
- 30 g unt
- sare
- piper

Mod de preparare

1. Cartofii se curata si se taie in sferturi si inca odata pe jumatate, pe lungime. Se pun la fiert intr-o oala cu multa apa si un varf de cutit de sare. Se lasa la foc mediu pana cand sunt fierti.

2. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga spanacul usor decongelat. Se amesteca usor pana cand spanacul este complet decongelat, moment in care se adauga si cartofii. Asezoneaza cu sare si piper. Optional, poti sa pui si zeama de la un sfert de lamaie.

3. Amesteca usor pana cand cartofii sunt "imbracati in pete" de spanac. Cartofii astfel preparati se servesc calzi si merg foarte bine cu preparare din carne la gratar sau la cuptor.

Pofta Buna!

Postat la: 13-10-2010 de admin
Scor: 2 din 1 vot

Comentarii (1)

alina a spus la 14-09-2011 22:59
Am incercat azi cartofii astia, alaturi de branzica si de piept de pui afumat. Doar ca am folosit spanac proaspat in loc de congelat. A iesit delicios si s-au facut repede! Au un gust minunat cartofii, e super reteta(e)! :)
<<   1    >>
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.