Cartofi dulci cu conopida la cuptor
Postat in
Garnituri
, Mancaruri cu legume


Ingrediente:
- 2 cartofi dulci- 1 conopida mica
- ulei de masline
- 1 lamaie
- sare
- piper
- garam masala
Mod de preparare
Din seria retetelor ce se incadreaza perfect in "cand nu ai chef sa stai prea mult in bucatarie, pune cateva legume in tava si lasa cuptorul sa faca toata treaba", iti prezint un deliciu cu legume. Pentru ca doar 2 cartofi dulci si o conopida mai erau in frigider, m-am rezumat la ele. Dar sigur tu poti sa mai adaugi si altele in ecuatie, cum ar fi un broccoli, ceapa verde si cateva rosii cherry.
1. Cartofii dulci curatati de coaja se taie cubulete potrivite sau wedges. Conopida se desface in buchetele si se spala in apa rece. O poti opari 5 minute in apa fierbinte sau o poti pune direct asa in tava.
2. Da drumul la cuptor. Intr-o tava potrivita pune legumele si stropeste-le cu ulei de masline extravirgin. Nu foarte mult, doar cat sa aiba o usoara pelicula de ulei. Asezoneaza cu sare si piper. Daca ai la indemana pune si o lingurita de garam masala. Stoarce deasupra legumelor jumatate de lamaie, amesteca usor si introdu in cuptor.
3. In circa 30 de minute, daca nu si mai putin, legumele sunt gata! Daca nu le vrei rumenite, asa cum e conopida din dreapta pozei mele, acopera tava cu o folie de aluminiu.
Jumatate de legatura de patrunjel tocat eu nu am avut la indemana, dar iti recomand sa-l folosesti. And that is all! Simplu si bun, asa cum imi place mie mancarea sa fie! Enjoy!
1. Cartofii dulci curatati de coaja se taie cubulete potrivite sau wedges. Conopida se desface in buchetele si se spala in apa rece. O poti opari 5 minute in apa fierbinte sau o poti pune direct asa in tava.
2. Da drumul la cuptor. Intr-o tava potrivita pune legumele si stropeste-le cu ulei de masline extravirgin. Nu foarte mult, doar cat sa aiba o usoara pelicula de ulei. Asezoneaza cu sare si piper. Daca ai la indemana pune si o lingurita de garam masala. Stoarce deasupra legumelor jumatate de lamaie, amesteca usor si introdu in cuptor.
3. In circa 30 de minute, daca nu si mai putin, legumele sunt gata! Daca nu le vrei rumenite, asa cum e conopida din dreapta pozei mele, acopera tava cu o folie de aluminiu.
Jumatate de legatura de patrunjel tocat eu nu am avut la indemana, dar iti recomand sa-l folosesti. And that is all! Simplu si bun, asa cum imi place mie mancarea sa fie! Enjoy!
Postat la: 08-04-2012 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (0)