Conopida cu ceapa rosie la cuptor


Ingrediente:
- o cononopida mica/ medie- 3 cepe rosii mici/medii
- piper negru proaspat macinat
- sare
- o lamaie
- ulei
- busuioc
- oregano
Mod de preparare
Nu as fi crezut niciodata ca o bucata de conopida si cateva cepe rosii se pot combina atat de bine pentru a-mi oferi o garnitura genial de buna! Nu ma crede pe mine pe cuvant, incearca si tu!
1. Conopida se spala si se desface buchetele potrivite. Se lasa in apa rece cu sare timp de 30 de minute inainte de folosire.
2. Cepele se taie in patru si se pun intr-un vas yena. Scurge buchetele de conopida si pune-le in tava alaturi de ceapa. Condimenteaza cu busuioc si oregano. Sare si piper pune dupa gust. Stropeste legumele cu ulei si zeama de la o jumatate de lamaie (sau una intreaga daca iti place gustul acrisor).
3. Introdu tava la cuptorul deja incins si lasa la foc mediu timp de 30 -40 de minute, in functie de cat de bine vrei sa fie facute legumele. In primele 20 de minute poti acoperi tava cu o folie de aluminiu, iar in ultimele 10-15 minute o poti inlatura pentru a se rumeni frumos legumele.

Comentarii (0)