Conopida cu turmeric in sos de rosii cu vin si oregano

Sa presupunem ca ai doar o conopida in frigider. Ce poti sa faci cu ea? "Nu mare lucru", imi vei spune pe nerasuflate. Sigur ca nu poti sa transformi o conopida intr-o friptura suculenta, dar cu condimentele potrivite o poti transforma intr-un cina vegetariana lejera si gustoasa.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 40 minute

Ingrediente:

- 6 rosii proaspete sau o converva de rosii cubulete
- o conopida media
- 50 ml vin alb sec
- ulei de masline
- 1 lingurita turmeric
- 1/2 lingurita garam masala
- oregano
- sare
- piper

Mod de preparare


1. Am desfacut conopida in buchetele si le-am pus sub jet de apa rece. Am dat drumul la cuptor si m-am apucat de pregatit tava.


2. Rosiile, decojite si taiate cubulete, le-am pus in tava. Am adaugat vinul si daca nu ti se pare destul sos poti sa pui si apa. Am asezonat cu sare si piper plus 1 lingurita de oregano uscat. Se omogenizeaza usor sosul si deasupra am aranjat buchetelele de conopida pe care le-am condimentat cu turmeric si garam masala. Un praf de sare si 4-5 linguri de ulei de masline distribuite relativ uniform au intregit tava.

3. In circa jumatate de ora, la foc mic spre mediu, conopida este gata. Asta a fost tot. Pe cat de usor a fost, gustul este usor diferit datorita turmericului cunoscut si ca sofranul indian.
Postat la: 08-04-2012 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.